Economie

Firmele din județ pot cere bani europeni pentru investiții în producție și digitalizare

Companiile din Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare, Bihor și Sălaj pot, în sfârșit, cere bani europeni pentru investiții în activități de producție și digitalizare. Cele două sesiuni de înscrieri la granturi totale de 36 de milioane de euro au fost amânate până acum de două ori de Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Vest.

Cele două linii de finanțare se vor deschide astfel, conform Corrigendumului 3:

Aceasta este a doua oară când ADR Nord-Vest amână cele două linii de finanțare. Amânarea apelurilor a fost determinată de necesitatea modificării ghidurilor solicitantului, fiind operate schimbări inclusiv la grilele de evaluare a proiectelor.

Cele două finanțări totalizează ajutoare de 36 de milioane de euro, din fonduri europene și de la bugetul de stat, pentru firme din cele 6 județe ale Regiunii Nord-Vest: Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare, Sălaj.

Finanțarea 131.A – Investiții productive inovatoare pentru microîntreprinderile din Regiunea Nord-Vest are un buget de 19,3 milioane de euro. Se vor acorda ajutoare de minimis între 20.000 și 200.000 de euro pe proiect microîntreprinderilor din cele 6 județe ale Regiunii Nord-Vest. Intensitatea sprijinului este de 90%, ceea ce înseamnă că beneficiarul trebuie să asigure și el cel puțin 10% din valoarea cheltuielilor eligibile. Sunt eligibile microîntreprinderile cu cel puțin un angajat, cu o vechime pe piață de minim un an în care să nu fi înregistrat pierderi. Investiția se va realiza exclusiv în mediul urban și presupune un aport propriu de 10%. Companiile își pot deconta cheltuieli de amenajare a unui teren, de asigurare a utilităților, investiții în construcții, instalații, utilaje, echipamente tehnologice și funcționale, în organizare de șantier și probe tehnologice.

Prin apelul de proiecte 121-Digitalizarea IMM-urilor din Regiunea de Dezvoltare Nord-Vest se pune la dispoziție un buget de 16,7 milioane de euro. Din acești bani, firmele micro, mici și mijlocii beneficiare vor putea obține ajutoare de minimis de câte 10.000-100.000 de euro pe proiect, pentru a investi în digitalizarea activității. Beneficiarul trebuie să asigure și el cofinanțare din surse proprii de cel puțin 10% din valoarea cheltuielilor eligibile, plus toate cheltuielile neeligibile. ot aplica și aici companiile cu activitate de minim un an fiscal integral și profit din exploatare care pot deconta achiziția de softuri și licențe, configurare, punere în funcțiune, cumpărarea de echipamente pentru automatizări și robotică. Se mai poate crea cu bani europeni un website, poate fi instruit personalul pentru a face comerț electronic sau securitate cibernetică.

Etichete

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS