Politică

Florian: Plătim biruri şi pentru că trăim. Nu m-ar mira ca pietonii să plătească o taxă pe trotuar

Senatorul PDL Cristian Florian a afirmat că, atâta timp cât oamenii achită taxe şi impozite dar nu primesc nimic în schimb, consideră că de fapt s-au impus nişte biruri. Florian a spus că nu înţelege măsura creşterii preţului rovinietei, în condiţiile în care nu au apărut proiecte de noi drumuri: ”Ne vom scufunda!”.

”Suntem într-o situaţie de criză, la o lipsă de guvernare care este mai dăunătoare decât o guvernare chiar şi cu greşeli. Dacă e să urmărim activitatea fiecărui minister în ultimul an şi jumătate, observăm că niciun ministru nu a venit în faţa opiniei publice cu un proiect, cu o idee pentru ministerul pe care îl conduce. Ne confruntăm cu o lipsă de activitate, o nemuncă pe care o plătim cu toţii. Fiecare zi petrecută de acest Guvern în fruntea ţării va fi scump plătită, simţim pe buzunarul nostru acest lucru începând cu noile taxe şi impozite mărite. Dacă ne referim la agricultură, nu reformă, dacă ne referim la infrastructură, nu drumuri naţional şi autostrăzi, dar ne vom confrunta cu o mărire a taxelor şi rovinietelor. Nu ştiu pentru ce au nevoie de un buget suplimentar, pentru că nu avem cunoştinţă de proiecte noi, de anvergură, ale acestui Guvern. Guvernul PDL, cu actuala rovinietă, a reuşit să reabiliteze drumuri naţionale, să facă drumuri de centură, să construiască km de autostrăzi. Numai în Bistriţa-Năsăud s-a reuşit finalizarea DN 17, s-au început lucrările pe DN 15, s-a făcut studiu de fezabilitate pe DN Beclean – Năsăud – Sîngeorz”, a spus Cristian Florian într-o conferinţă de presă.

”Cu alte cuvinte, românii au plătit nişte bani, dar au şi primit ceva în schimb. Astăzi, asistăm la transformarea unor taxe şi impozite, pe care e normal ca fiecare cetăţean să le plătească, în nişte biruri. Atâta timp cât noi plătim taxe şi impozite dar nu primim nimic în schimb, considerăm că de fapt suntem supuşi unor biruri pe care actualul Guvern le lansează împotriva cetăţenilor. Vedem cu tristeţe noi şi noi biruri. Ajungem să plătim şi pentru că trăim. Acum nu le ajung banii pe roviniete, n-am văzut proiecte de noi drumuri naţionale şi autostrăzi. Ce se va întâmpla când nici rovinieta mărită nu le va ajunge? Nu m-ar mira să apară un proiect prin care fiecare pieton va plăti o taxă pe trotuar. Că doar dacă circulăm, plătim, dacă trăim, plătim. De fapt noi plătim lipsa lor de strategie, lenea de a crea o situaţie ca economia să producă. Românii vor sărăci, mâine vor fi mai săraci ca astăzi, la anul vor fi mai săraci decât anul acesta. Ne vom scufunda până la urmă într-o criză a noastră, a românilor, nu creată de alţii”, a afirmat el.

Costul rovinietei plătite de şoferii de autoturisme va creşte cu până la 66% şi va fi mai mic pe anumite perioade de valabilitate în cazul vehiculelor de transport marfă şi persoane, potrivit unui nou proiect DPIIS de modificare a legislaţiei privind tarifele de utilizare a infrastructurii rutiere. Astfel, şoferii de autoturisme vor scoate din buzunar pentru roviniete valabile 7 zile, 30 zile şi 12 luni suma de 5, 10 respectiv 32 euro, inclusiv TVA. Comparativ, pentru aceleaşi perioade de valabilitate, sumele achitate se ridică în prezent la 3, 7 şi 28 euro. Pentru o perioadă de 10 zile, nivelul propus este de 6 euro.

1 comentariu

  • Cand sunteti in opozitie, toti politicienii vorbiti despre adevaruri si problemele reale ale populatiei. Cand sunteti la putere sunteti mitomani, aroganti, perversi si hoti. Toti sunteti la fel. Nu sunteti oameni, sunteti o specie bolnava. Dupa ce a-ti trecut odata pe la putere, v-ati putea pensiona, ca ar trebui sa fim cu totii tampiti sa credem ca v-ati lecuit de cele enumerate. Nu vedeti ca sunteti penibili?

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS