Actualitate

”Florile Dumitrene” i-au cucerit pe șefi cu balmoș și… cu câte un clop!

(FOTO-VIDEO) Noi apariții autentice din Bistrița-Năsăud în emisiunea ”Chefi la cuțite”. În spirit tradițional românesc, grupul ”Flori Dumitrene” a oferit trioului de jurați un preparat specific culturii noastre, făcut după o rețetă care datează de mai bine de jumătate de veac, dar și câte un clop ca amintire.

Doamnele de la ansamblul folcloric din Dumitra au gătit balmoș cu urdă și jântuit de oi.

Căci se pricep nevoie mare să gătească, o fac de-o viață și n-au nicio îndoială că gustul mâncărurilor lor este unul delicios. În plus, una dintre componentele grupului, venită la concurs cu fiica sa, are o mare dorință: să-i dea fata lui Scălătescu. De nevastă!

”Mândre-s someșencele”, așa au așteptat doamnele noastre să intre farfuriile preparate de ele: cântând cu patos.

Daniela Simion și Floarea Șorobetea s-au prezentat apoi în fața chefilor: ”Mâncare de-asta n-ați văzut, numai în Bistrița-Năsăud”. Chefii au fost cuceriți și au votat în unanimitate: ”Sărut mâna pentru masă, doamnelor, a fost un deliciu cu adevărat”.

”Oau!”, a exclamat chef Florin Dumitrescu.”E cel mai bun balmoș pe care l-am mâncat vreodată!”, a spus chef Sorin Bontea, în timp ce chef Cătălin Scărlătescu a concluzionat: ”Un balmoș fabulos!”.

”Florile Dumitrene” au primit cuțitele mult dorite de la chefi și merg mai departe în concurs.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS