Actualitate Recomandări

Sală plină şi aplauze frenetice la „Vă place Beethoven?”. Răzvan Suma: Sunt foarte fericit la Bistriţa (VIDEO)

Doi muzicieni de excepţie, Răzvan Suma şi Daniel Goiţi, şi două instrumente magice, un violoncel şi un pian, i-au cucerit aseară şi pe bistriţeni, la Sinagogă ajungând şi turneul naţional „Vă place Beethoven?”. Ajuns la ediția cu numărul 6, turneul „Vă place…?” a fost inițiat în 2012 de violoncelistul Răzvan Suma, iar de atunci publicul a urmărit fascinat povestea unei aventuri muzicale care a crescut de la etapă la etapă: de la Bach la Brahms, de la tango la Schumann.

Cei doi muzicieni protagoniști ai turneului, Răzvan Suma și Daniel Goiți, au interpretat trei sonate pentru pian și violoncel semnate de celebrul compozitor german: Sonata în la major, op. 69, nr. 3, reper absolut și revoluționar al genului, alături de Sonata în do major, op. 102, nr. 1, și de Sonata în re major, op. 102, nr. 2.

Imediat după concert, Răzvan Suma a declarat: „La cât de multă lume a fost şi la cât de frenetic au aplaudat, cred că le-a plăcut Beethoven. Lor le-a mai plăcut toate proiectele Vă place ..? Eu sunt foarte fericit de fiecare dată când calc din nou pe meleaguri bistriţene. Avem parte de o ospitalitate aici specială. Nu sunt legat doar de sala de concerte aici, ci şi de Masterclass-ul pe care îl fac la Poiana Ştampei la invitaţia Cristinei Istrate, concertul de final având loc tot la Bistriţa. E un turneu care mă face foarte fericit şi aştept cu nerăbdare fiecare concert care urmează. Mai avem Iaşi, Bucureşti şi Piteşti”.

Solist concertist al Orchestrelor și Corurilor Radio, Răzvan Suma este unul dintre cei mai activi tineri muzicieni români. A susținut sute de recitaluri şi concerte în România și în străinătate și a participat la festivaluri internaționale de prestigiu.

Suita de proiecte „Vă place Bach?”, „Vă place Brahms?”, „Vă place tango?” sau „Vă place Schu…?” l-a plasat pe Răzvan Suma în topul celor mai cunoscuți și apreciați violonceliștilor români. La acestea se adauga turneele „Seară spaniolă” și „Seară britanică” și turneele grupului ArgEnTango – Piazzolla, o poveste autentică, dar și proiectul și Tango la Cetate.

Pianistul Daniel Goiți, absolvent al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, şi-a desăvârşit formarea artistică în cadrul Academiei de Arte din Berlin, a fost invitatul unor importante festivaluri şi a realizat concerte şi recitaluri în Grecia, Austria, Republica Moldova, Franţa, Ungaria, Germania, Marea Britanie şi SUA. A concertat în România alături de cele mai importante orchestre şi a susţinut recitaluri în ţară şi peste hotare. A fost distins cu premii la numeroase competiţii naţionale, a obţinut Premiul I al Concursului George Enescu și Premiul I la Concursul Internaţional Arthur Schanbel din Berlin, iar în prezent este invitat să jurizeze în cadrul unor importante concursuri muzicale.

Artiștii dedică seria acestor concerte unei cauze caritabile. De 25 de ani, Hospice Casa Speranței există în România pentru a oferi sprijin gratuit copiilor și adulților cu boli incurabile.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS