Actualitate

Florin Bojor: Încă o străduţă pierdută de Primăria Bistriţa

”Democraţia presupune că Primăria şi Consiliul Local au viziune de administrare a spaţiului public. Acum 100 de ani saşii au făcut Bulevardul Republicii cu mult mai larg decât au făcut comuniştii acum 50 de ani Bulevardul Decebal. Dar se pare că la Bistriţa regresul de viziune administrativă este tot mai mare!”, spune prof. Florin I. Bojor, care și-a anunțat candidatura ca independent la Consiliul Local Bistrița.

El spune că este nevoie de căi de acces spre Bd. Republicii pentru ca parcarea de pe str. Lupeni să poată fi folosită cum trebuie: ”Cred că toată lumea este de acord că e nevoie de mai multe spaţii de parcare în zona centrală a oraşului. M-am bucurat când Primăria Bistriţa a inaugurat parcarea de pe strada Lupeni din spatele complexului istoric Sugălete din centrul Bistriţei. Dar mare îmi este uimirea că nici până acum nu s-a rezolvat problema unui acces uşor la respectiva parcare. Ca să ajungi la ea trebuie să ocoleşti aproape tot centrul vechi. Aici se vede lipsa de viziune a celor care ne administrează spaţiul public… Prin urmare, e nevoie de două căi de acces noi din Bulevardul Republicii prin extinderea sensului giratoriu existent: intrare (terenul de lângă Liceul de Servicii) şi ieşire (pasaj fostul Cinema 23 August).

”Însă lipsa de interes a Primăriei Bistriţa pentru accesul la spaţiile de parcare a făcut ca terenul de lângă Liceul de Servicii, care era lăsat liber încă de pe vremea comuniştilor, să nu fie cumpărat pentru comunitate. Iar de curând s-a turnat pe acest teren fundaţia unei clinici stomatologice. Ca atare, încă o posibilă străduţă absolut necesară bistriţenilor a fost pierdută de cei ce ne conduc. Concluzia e firească, pe de o parte construim parcări şi pe de altă parte blocăm accesul la ele. Bravo specialiştilor din partidele politice care populează Primăria şi Consiliul Local Bistriţa!”, a mai adăugat Florin Bojor.

1 intrare lupeni fb 2 intrare lupeni fb 3 strada pierduta intrare lupeni fb 4 posibila strada intrare lupeni fb

17 comentarii

 • Ce viziune D-le Profesor. La prima sedinta de CL, aslesii s-au pierdut in amanunte care nu implica pregatirea si statutul de consilier, mai precis in cautarea adevarului de cat ar costa o BUDA (toaleta ) ,un suport de hartie si cativa metari de tava. Foarte aprinse au fost discutiile si pt. nisipul folosit, ,despre granulatia si compozitia acestuia. Astfel INSTALATORII din CL(a se intelege ;consilieri ) au depus un efort considerabil de peste doua ore, si in final au votat aceste achizitii, in timp ce presa facea COBE la gura. Am inceput bine anul 2016, cu EFICIENTA MAXIMA a alesilor. …LA ANUL si LA MULTI ANI !!!

 • Da D-le ISTORIC ; si ultimii doi primari au incercat sa-l distruga. Prima data pe vremea primarului Modovan, primaria a comandat un studiu de trafic, prin care se dorea ca spatiul verde de pe scuarele din mijlocul bulevardului, sa fie desfintat si taiati si teii de pe doua randuri, pt. a se face inca doua benzi de circulatie. Am blocat personal aceasta magarie intr-o dezbatere in CL, fiind insotit de bistriteni si o petitie cu 500 de semnaturi impotriva distrugerii unui Bulevard, unic in ROMANIA cu patru randuri de TEI. A venit pe urma un nou primar, O. CRETU, care a mutilat copacii, prin toaletari facute anapoda si impotriva LEGII 24 a Spatiilor Verzi, care spune foarte clar ; ( este interzisa toaletarile in coroanele arborilor de aliniament, TEI, CASTANI, PLATANI ) cu exceptia in care acestia ar afecta instalatii elctrice si de alta natura. Ori pe Bulevard instalatia stradala de iluminat public este subterana. Daca nu eram prezent sa fac opzitie in strada la inceputul toaletarilor, copacii ar fi fost ciuntiti cu inca 2-3 m mai jos. De altfel primarul se exprima la AS-tv, intr-o emisiune ; ( NU AM FOST EU ACOLO CA -i FUGAREAM ) Deci cu lipsa de modestie, nu am incotro, daca acest Bulevard mai arata asa cum il vedeti, se datoreaza mie, ca mi-am sculat administratia in cap, in schimb am reusit cu cei care s-au semnat, sa facem ca aceast minunat bulevard sa mai dainue. Din pacate imi este frica, de un aspect. Cred ca i nca administratia are planuri ascunse si perverse in ce priveste unele amenajari viitoare si pericolul nu a trecut. Imi este groaza ca imbatranesc, si vine vremea cand nu o sa ma mai pot lupta cu asemenea conducatori care nu iubesc BISTRITA.

 • electriciene , cred ca Andeicut securistul il poate aranja sa te exorcizeze si pe tine. Du-te iati tratamentul. Parca stiam aceasta poveste de undeva. Ha..?

  • Nene/tanti (ce vei fi fiind matale), învață să scrii corect românește. Sau ia-ți matale tratamentul pentru Alzheimer, dacă ai uitat acest lucru.

  • Fii înțelegator electriciene! Pe vremea asta, pescarul a înghețat la copca. Bâiguie și el săracu’ să se dezghețe. E și dezorientat ca nu mai candidează Bălan căruia îi ținea hangul. De asta și insist cu încurajările. Hai băieții cu candidatura să se-mbucure bistrițenii de talentul vostru!

 • Noroc ca avem sansa sa populeze Bistrita acest bujor de baiat pe care vom putea sa-l votam pentru viziunea angajamentul si priceperea intru cele administrative. Primaria a incercat cativa ani sa cumpere terenul respectiv. Fara succes pentru ca e greu sa dai de la public cati bani cere privatul pe un teren cu vad comercial. Sigur, putea sa supraliciteze pana la limita dna-ului. Insa fara consilieri care sa impartaseasca viziunea edililui de dezvoltare a tramei urbane nu era nicio sansa ca achizitia sa treaca in consiliu. Nu-i timpul pierdut. Cu Bojor in CL orice facute se pot desface si se va putea cumpara de urgenta si terenul cu fundatie ca si cel de sub turnul Dogarilor. Pacat ca nu candideaza si Balan sa-i vedem cum isi dau capuri in gura in viitorul CL din cauza viziunilor din capul lor.

 • Gherasime ti-am dat un minus mare si te rog daca esti mai dotat , candideaza si tu la CL. Daca ai ceva concret de construit te rog sa le faci cunoscute prin luari de atitudine concrete. SA AUZIM de BINE !

 • Merci Balane, banuiam ca minusul e de la tine. Orice confirmare insa e reconfortabila. Cum ziceam, pacat ca nu candidezi. Ca esti dotat si ai ceva concret de construit am auzit de multe ori din gura ta. Prin luari de atitudine „constructive” desigur. Ce mai sezatori ar fi in CL, cu gardutzuri, pancarde, glumitze si cimilituri … Hai ca nu-i prea tarziu, poate te razgandesti!

 • Cred ca astia … bujor…sese…etc…care vor cu toata mintea lor care….din pacate nu-i ajuta…stau toata ziua pe gooogle…sau pe strazi…si cauta solutii pentru tot felul de ghidusii din astea….cu care cred ca pot …deveni primari!
  (asa pot sa propun si eu ..ca pavajul de pe centru sa aiba goluri in care sa se introduca aer cald wireless pentru ca el sa nu inghete nicioadata…..sau sa facem parcaje suspendate pentru masini cu aer conditionat pe panouri metalice gaurite prin care sa curga condensul pe iarba verde tot timpul anului….si prostia poate continua….dar nu pentru mine si doar pentru fraieri)

  • Pacat ca,oameni de calitatea prof.Florin Bujor ,nu sunt incurajati sa concureze la functii publice !Si ne trezim cu mari dezamagiri!!!Ar trebui sa verificam cine s-a afirmat prin calitate,valoare,demnitate si afirmare constanta si astfel de oameni sa urce pe podium.Nu farseori,mincinosii,fariseii,guralivii si tradatorii!! Da-ne ,Doamne, mintea de pe urma!

  • Nu uitați să-i dați mielul de Paște domnului în cauză, dacă tot l-ați botezat Bujor.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS