Actualitate Politică

Florin Urîte despre fuziunea PDL-PNL: Lăsând la o parte orgoliile, e nevoie de unitate şi de principii.

Prim-vicepreşedintele PDL Bistriţa-Năsăud, Florin Urîte, salută fuziunea cu PNL pe care o consideră "un pas important" de care România avea nevoie, iar senatorul Cristian Florian consideră, la rândul lui, că această construcţie de dreapta se impunea înaintea prezidenţialelor în care "PSD intră cu prima şansă".

Prim-vicepreşedintele PDL Bistriţa-Năsăud, Florin Urîte: „Sincer eu mă bucur că s-a făcut un pas important şi s-a reuşit această fuziune fiindcă România are nevoie de aşa ceva, de o forţă puternică de dreapta pentru că o Românie prosperă nu se poate face doar cu promisiuni tipice PSD. USD, şi PSD în special, a avut un tort pentru România. L-a cosmetizat şi l-a îmbrăcat, numai că a folosit ca ingrediente corupţia, interesele baronilor, demagogia şi promovarea incompetenţei după cum se poate vedea din ultimele acţiuni ale Guvernului. Putem vedea câtă incompatibilitate este, câtă lipsă de discernământ, fie că vorbim de opinia publică sau de mediul de afaceri. Cred că este nevoie de unitate de dreapta, de politici de dreapta, de profesionalism în actul de guvernare într-o Europă care îşi armonizează standardele şi într-o Europă de Est plină de o conjunctură politică nefavorabilă în acest moment. Lăsând la o parte orgoliile, cred că e nevoie de unitate şi de principii. Cred că putem face paşi importanţi în această direcţie fiindcă România e într-un mare pericol cu aceste politici de stânga marca Ponta”.

Senatorul PDL Cristian Florian: „Această fuziune care presupune dispariţia denumirii de PDL a stârnit pentru unii colegi de-ai noştri, unii simpatizanţi, o nemulţumire, o întristare că numele partidului de mâine nu va mai fi şi, într-un fel, îi înţeleg. Şi mă refer la colegi de-ai noştri care au muncit, au fost loiali, au pus suflet pentru acest partid şi cărora nu le este indiferent că, de mâine, nu va mai exista PDL ca denumire. Daţi-mi voie să transmit acestor colegi, dar şi simpatizanţilor, că în noul partid format suntem tot noi, membrii actualii membri PDL, că partidul a mai trecut prin situaţii de schimbarea numelui. Am ajuns din PD în PDL. La un moment dat, se punea problema ca partidul să se numească Popular, în 2012 am luptat sub sigla şi denumirea de ARD, iar acum, datorită noii conjuncturi politice, în preajma alegerilor prezidenţiale când PSD intră cu prima şansă, s-a impus această nouă construcţie de dreapta. De fapt este o soluţie care se impunea oricum pe termen mediu şi lung ca o alternativă la actuala putere socialistă din România”.

5 comentarii

  • ….”suntem tot noi, membrii actualii membri PDL… Am ajuns din PD în PDL. ….se punea problema ca partidul să se numească Popular, în 2012 am luptat sub sigla şi denumirea de ARD”…
    Mda….nasol….tot ei!!
    Si o recunosc pe fata!! Probleme mari in tara asta!! Si noi….prostii prostilor :((

    • ma Ioane de ce spui ca e nasol la comunisti spui ca e RASOL ,eu te consider un mototol….Ioane lasa lumea sa munceasca ce vrei…ceausescu PSD!

  • Domn FLORIAN de ce spui d-ta ca PSD are prima sansa ba nu are prima sansa o are pe a doua sansa dar sa muncim cu totii.

  • Mai oameni nu fiti suparati in viata omul se muta cu locuinta de la doua la trei camere isi cumpara o masina ,o casa ” sechenhend”,le zugravim si ne facem in continuare traiul in ele dupa bunul plac.Asa ca nu-i BAI.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.