Actualitate

Florin Urîte, la final de mandat în fruntea Clubului Rotary Bistriţa. Ce distincţie a primit

(FOTO) Florin Urîte, preşedintele Clubului Rotary Bistriţa în anul 2017-2018, şi-a încheiat luni mandatul şi a primit chiar din mâna guvernatorului Districtului 2241 România – Republica Moldova, Milian Sopoian, diploma de „Rotarianul anului 2017-2018”  pentru „dedicaţie şi serviciu rotarian”.

 

Florin Urîte a fost recompensat pentru multitudinea de activităţi desfăşurate în timpul mandatului său de preşedinte. În această perioadă, Clubul Rotary Bistriţa a susţinut apariţia unui volum documentar despre staţiunea Colibiţa, avându-l ca autor pe prof. univ. dr. Mircea Gelu Buta. De asemenea, a organizat o amplă acţiune de împăduririre sub sloganul „Rotary plantează!”.

Clubul a susţinut şi ultima ediţie a Seminarului „Medicină şi Teologie” şi a acordat două burse de excelenţă elevilor Sergiu Petruşca de la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu” şi Paul Tîrlişan de la Colegiul Naţional „George Coşbuc” Năsăud, precum şi burse de merit. Echipa de robotică de la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu” a fost şi ea susţinută să participe la concursuri.

Rotarienii i-au vizitat, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, pe copiii care stau în case de tip familial la Teaca şi cărora le-au dăruit, de curând, şi 15 biciclete. Tot pe linie socială, au fost cumpărate de curând 10 scaune cu rotile care vor fi distribuite luna aceasta bolnavilor care nu se pot deplasa.

În materie de patrimoniu, a fost amplasată o placă pe Vârful Bistriciorul în memoria celor care şi-au jertfit viaţa în războaie, iar în luna septembrie va fi dezvelit la Milaş bustul lui Iuliu Hossu. Pe tot parcursul anului au fost susţinute evenimente culturale organizate de Gavril Ţărmure şi Marcel Lupşe, concerte, recitaluri, expoziţii.

În mandatul de preşedinte al lui Florin Urîte au fost aniversaţi 20 de ani de la înfiinţarea clubului şi s-a acordat titlul de Omul anului profesorului universitar dr. Mircea Gelu Buta, primul preşedinte al clubului, pentru întreaga sa activitate managerială şi universitară.

De asemenea, tot în mandatul său au fost primiţi şi trei membrii noi în club, economistul Ionuţ Petraş, dr. Andrei Farcaş şi dr. Adrian Demian, ambii medici la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa, specializaţi în neurochirurgie, respectiv ORL.

Florin Urîte a demarat, în timpul mandatului său, un proiect împreună cu reprezentanţii Camerei de Comerţ prin care copiii să-şi descopere abilităţile încă din şcoală şi să se orienteze mai bine în carieră.  „Am pornit o primă acţiune, am discutat şi cu preşedintele Vasile Bar, iar în viitorul apropiat vom avea o idee mai clară pe această temă”, a spus el, decis să continue.

„Vreau să le mulţumesc tuturor colegilor de club pentru implicare, colaboratorilor care ne-au susţinut în proiecte: Comelf, Betak, Iproeb, Teraplast, RCB, Consiliul Judeţean, Centrul Judeţean pentru Cultură, Primăria Bistriţa, colegilor de la Clubul Rotary Bistriţa Nosa- cu care am avut o colaborare foarte bună, Clubului Rotary Năsăud, celor două cluburi Lions, colegilor de la Rotaract, Interact şi, nu în ultimul rând, domnului guvernator Milian Sopoian care a fost prezent în judeţ de patru ori în acest mandat, o premieră pentru noi, şi ne-a susţinut mult în promovarea proiectelor”, a spus Florin Urîte.

În final, el a acordat câteva diplome de merit colegilor săi care s-au implicat mai mult în activităţile din acest an, printre care lui Tănase Dumitru, Ioan Platon, Augustin Petraş, Doru Stere, Sabin Cotul, Virgil Sabău, Gabriel Cosma, Virgil Rus, Mircea Gelu Buta, Dorin Stoian, Gavrilă Ţărmure, Marcel Lupşe, Dan Ţacăl, Gigi Cherecheşiu, Constantin Rus, Cristian Naghiu, Caius Bulea, Larisei Popovici, Radu Ciolpan sau Puiu Greere.

În numele colegilor de club, Gavril Ţărmure i-a mulţumit lui Florin Urîte pentru că a fost „cu adevărat un preşedinte foarte bun”: „Este foarte greu să te dedici, să-ţi cultivi altruismul. În fond, ce înseamnă să fii rotarian? Să te gândeşti la ceilalţi şi să faci anumite lucruri, să făptuieşti în favoarea celor din preajma ta fără să ai un profit direct sau indirect. Florin Urîte a dovedit că are calităţi şi de manager bun, şi de om minunat şi, cât a fost preşedinte, s-a dedicat acestei posturi, şi-a luat rolul în serios şi a fost foarte activ. A avut o viteză în reacţii foarte confortabilă pentru noi ceilalţi. În momentul în care blazarea pare că se depune peste chipurile oamenilor, Florin a reuşit să păstreze o atmosferă vie şi de entuziasm. Şi-a onorat această demnitate civică într-un mod, aş spune, cât se poate de rezonabil şi respectabil, chiar strălucitor. Îl felicit şi îi mulţumesc pentru poziţia lui de preşedinte al Clubului Rotary în anul 2017-2018”.

Vorbe de laudă la adresa fostului preşedinte a avut şi guvernatorul Districtului, Milian Sopoian: „Dragă Florin, aţi avut un an minunat şi, cu toată sinceritatea, vă spun că sunt onorat că am servit în Rotary alături de voi în mandatul 2017-2018. (…) Anul acesta au fost destul de puţine distincţii Rotary fiiindcă eu consider că nu aceasta este neapărat menirea noastră, a rotarienilor, dar, cu toate acestea, am considerat că merită să acordăm această diplomă, Rotarianul anului, prietenului nostru Florin cu felicitările de rigoare pentru mandat”. (foto principal)

Acelaşi titlu l-a primit şi Florin Iliescu de la Rotary Bistriţa Nosa pentru că a avut ideea unui proiect districtual care a fost implementat în 20 de oraşe.

 

Cuvinte de laudă la adresa lui Florin Urîte a avut şi preşedintele Consiliului Judeţean, Radu Moldovan, invitat la ceremonie. „Vreau să-l felicit pe Florin. Nu voi fi protocolar să-i spun domnule preşedinte. Chiar dacă avem viziuni diferite într-un anumit punct, avem o relaţie de colaborare foarte bună. Vreau să-l felicit pentru ceea ce a făcut. Cred că este o provocare mare pentru viitorul preşedinte care va trebui să depăşească succesele anului rotarian 2017-2018”.

 

Radu Moldovan a primit o distincţie din partea Clubului Rotary Bistriţa care, în mandatul lui Tănase Dumitru, l-a numit şi Omul anului pe şeful CJ.

Din partea Primăriei Bistriţa, un mesaj de felicitare a transmis şi viceprimarul Cristian Niculae, care a participat la acţiunea „Rotary plantează”.

În final, Florin Urîte a predat colanul de preşedinte lui Ioan Platon, directorul Staţiunii Pomicole Bistriţa care va conduce clubul până în 2019.

8 comentarii

 • Ceva greu de digerat. Un militant activ împotriva guvernului, în piață, numit de asemeni rotarianul anului, la masă cu omul anului, susținător al guvernului.

  • de atâta urlat degeaba la luna i s-o fi facut foame omului.
   iar pe ciolan a mai ramas un pic de carnitza.

 • Și foarte penibili cu tinichelele lor și diplomele pe care și le fac singuri. Adică ei își recunosc singuri meritele între ei între aperitivul rece și ală cald în restaurant la Coroana. Și oficiozitățile țup și ele în poză să nu scape cumva o masă gratuită.

 • Unii fura tara de se sparg si altii isi dau distinctii total aiurea. Sa ma ierte rotarienii, pt ca doar doi i-am vazut ingrijorati de statul mafiot care zilele astea isi face legi cu dedicatii pt. salvarea penalilor. Cei doi rotarieni pe care-i felicit si admir sunt; Greere Eladie si Florin Iliescu. Restul de tovarasi stau mai mult lipiti de protipendada de politruci locali si judeteni ca doar asa le vine bine pentru o poza pe care se va asterne uitarea si praful . Domnilor asa zisi patrioti. Ar fi cazul sa reactionati mai zgomotos la ce se intampla in orasul nostru si mai ales in tara. Romania a ajuns de ras in UE si voi va dati in spectacole cu diplome si cuvantari .

 • Mare revoluționar mai este si Bălan Marius . Contribuabil ? Eu cr3d ca mai mult beneficiar al legilor PSD . Unde ti-r partidul dl Bălan ? Dar colegii de partid ? Dacă nu sti iti spun eu . Sunt angajați la buget cu funcții chiar bune .
  Vi si tu sa faci pe lupul moralist .
  Înafara de faptul că numeri copacii prin Bistrita nu faci nimic decât să bați câmpii . Poate si din cauza ta , Bistrita nu are un centru istoric si un pietonal fără masini , taxiuri si corturi centrale . Si asta doar pentru faptul că tu doar numeri copacii. Probabil sa nu faci alzheimer .

 • Dorinuto semeni mult cu damele din VIDELE. Esti total pe dinafara subiectelor. Spune unul singur din colegii mei care sunt in functii publice. Vezi nu uita ca sunt la Partidul Verde si nu la PER. Aici este confuzia. In privinta alzheimerului fi linistita ca inca nu sunt ajuns la varsta lui Tariceanu si Melescanu, si mintea la 62 de ani este bine oxigenata datorita preocuparilor pe care le am. Nu am fost si nu sunt la butoanele administratiei sa pot eu opri vreo dezvoltare asa cum zici tu. Mai documentaza-te inainte de a te insemna pe online cu bazaconii scoase din buzunarul cu povesti.Intrebare; nu mai ai loc pe PIETONAL ? Iti mai trebuie unul ?

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS