Social

Fostul preot Cristian Pomohaci, primul beneficiar al legii care îi scapă pe evazioniști de închisoare

Tribunalul Mureș i-a aprobat fostului preot Cristian Pomohaci cererea de a plăti o amendă în locul condamnării la un an de închisoare cu suspendare pentru evaziune fiscală, potrivit deciziei instanței, scrie G4Media.

Tribunalul Mureș i-a aplicat lui Pomohaci o amendă de 40.000 de eiînsă acesta scapă de condamnarea cu suspendare și de interdicțiile complementare. Legea, inițiată de fostul parlamentar PSD Cătălin Rădulescu, zis Mitralieră, a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis, fără ca șeful statului să o retrimită la Parlament.

Pomohaci a făcut cererea în baza legii penale mai favorabile, invocând noua lege promulgată de președintele Klaus Iohannis care îi scapă pe evazioniști de închisoare dacă achită prejudiciul. Legea a intrat în vigoare la începutul lunii aprilie 2021, iar Pomohaci a fost condamnat definitiv la 1 an de închisoare cu suspendare pentru evaziune fiscală pe 23 octombrie 2020. Tribunalul Mureș a considerat că legea se aplică retroactiv inclusiv sentințelor definitive.

Fostul preot Cristian Pomohaci era acuzat de evaziune fiscală, după ce ani la rând nu a plătit impozit pentru banii câştigați din închirierea mai multor apartamente. El a încheiat cu procurorii un acord de recunoaștere a vinovăției, a achitat prejudiciul de 28.000 de euro și a acceptat o pedeapsă de un an de închisoare cu suspendare.

Dosarul în care fostul preot Cristian Pomohaci a fost anchetat pentru raporturi sexuale cu minori a fost clasat în februarie 2019. Procurorii au considerat că faptele sunt prescrise, timpul scurs de la comiterea acestora fiind de mai mult de zece ani.

Premierul Florin Cîțu a cerut o evaluare a legii care îi scapă pe evazioniști de închisoare dacă plătesc prejudiciul. Prim-ministrul a declarat că sunt deja parlamentari PNL care pregătesc modificarea legii. ”Se lucrează la inițiativă legislativă pe această temă”, a declarat Cîțu, întrebat de G4Media.ro de ce nu reprezintă o prioritate modificarea legii care îi scapă pe evazioniști de închisoare, inițiată de PSD și promulgată de președintele Klaus Iohannis.

5 comentarii

 • Ce-i 40.000lei fata de bani dați pe asa de pe Păcii a lu’ Nelu Moldovan?!?!
  Asta o sa cumpere cât de repede și Coroana!!!
  Și hotelul și biserica!!!

  • Sunt instituții clericale-bisericești locale și mitropolii, ori for suprem- Patriarhia.
   Orice abatere, pt.oricare slujbaș bisericesc de la cele rânduite după hirotonire , trebuie să fie sancționate !.
   Altminteri,intervine reversul- spre laicizare și distanțarea față de popi/preoți fără har și vocație.
   Atunci ,să nu ne mirăm că Bisericile devin tot mai goale,ca-n Occident și devin muzee pt .turiști…

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS