Frăsincari spune că a fost demis de la Camera Agricolă prin ”exces de putere”. Răspunsul CJ

Holistic
Demis din funcţia de director al Camerei Agricole Judeţene, Daniel Frăsincari a înaintat Consiliului Judeţean o plângere prealabilă în care spune că a fost destituit prin ”exces de putere discreţionară, singurul motiv fiind epurarea politică” şi că persoana care l-a evaluat nu are competenţe legale în acest sens.

Pe ordinea de zi a şedinţei CJ de miercuri se află şi plângerea prealabilă formulată de Daniel Frăsincari vizavi de demiterea sa din funcţia de director executiv al Camerei Agricole Judeţene.

El solicită revocarea hotărârii CJ şi motivează prin faptul că aceasta a fost adoptată ”cu exces de putere discreţionară, singurul motiv fiind epurarea politică şi numirea pe funcţie a unui director subordonat politic actualei puteri”: ”Excesul de putere este dat de faptul că raportul de evaluare a fost contestat în contencios, el fiind întocmit de un angajat al CJ (n.r. – vicepreşedintele Alexandru Pugna) care nu are competenţă legală în evaluarea subsemnatului şi asupra căruia s eva pronunţa instanţa. Hotărârea a fost adoptată prematur, instanţa nu s-a pronunţat cu privire la legalitatea evaluării”.

În răspunsul Consiliului Judeţean, se precizează că performanţele individuale ale lui Daniel Frăsincari, numit definitiv în funcţia de director executiv al Camerei Agricole Judeţene în 2011 prin dispoziţia preşedintelui CJ de atunci, Liviu Rusu, au fost evaluate conform legii, acesta primind calificativul nesatisfăcător, şi tot conform prevederilor legale persoana care are competenţa de numire în funcţie, Consiliul Judeţean, dispune destituirea prin act administrativ.

În raport se mai arată că hotărârea CJ de luna trecută, privind eliberarea sa din funcţie, a fost adoptată în mod legal şi nu cu exces de putere, concluzia fiind aceea de respingere a plângerii prealabile, lucru care s-a şi întâmplat în şedinţa din 24 septembrie.

Eugen Gheorghe

A absolvit Facultatea de Litere, Secția Română-Engleză, a Universității București. A debutat în presă în 1996 la publicația Steaua Sport Magazin. A lucrat, de-a lungul timpului, la ziarul ProSport, postul de radio Europa FM, agenția de presă Mediafax, dar și la clubul de fotbal Gloria Bistrița, unde a fost purtător de cuvânt. Din 2011 scrie la Timp Online.
Eugen Gheorghe

Google Ads-sub articol

Comentarii

 1. A ajuns si Punga sa dea pe cineva afara!Radule te faci de cacao!Unde-i barbatia?Ma pe asta l-au dat afara de la nunta in Lunca Ilvei de prost cintecaci!Vai de folclorul nostru!

  (0)
 2. BIT

  Unii stiu sa fie barbati daca pierd, alti nu… Daniele ar fi cazul sa fi barbat, cu atat mai mult cu cat ai stat mai mult decat meritai in functie aia.

  (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.