Actualitate Social

Funcția de șef al PDL Bistrița e cu ghinion. Curat ghinion!

“La umbra unui copac mare nu crește nimic” spune o veche vorbă românească. Ea pare să se potrivească mai ceva ca o mănușă în cazul democraților care, ori nu și-au ales bine oamenii de sub Ioan Oltean, ori chiar au avut ghinion.

Organizația municipală a PD, apoi PDL, a avut de-a lungul timpului președinți care au ieșit în evidență doar prin scandaluri. Unul dintre ei fost Florin Chereji, înlăturat brutal de la conducerea organizației după ce în presă au apărut niște fotografii compromițătoare cu el într-un bar. Scandalul a avut un impact atât de mare la momentul respectiv încât Chereji s-a retras din viața publică.

La cârma organizației PDL Bistrița a ajuns apoi Vasile Moldovan, fostul primar al Bistriței, care a ieșit din scenă tot cu capul în pământ. În timpul mandatului său a ars Biserica Evanghelică, iar el a pierdut rușinos alegerile din 2008 după ce le câștigase în 2000 pe seama discursului coerent al lui Mihai Cazacu, fie-i țărâna ușoară! Vasile Moldovan nu a avut nicio realizare notabilă ca lider de organizație, așa că plecarea sa din fruntea PDL Bistrița nici măcar nu a fost observată.

Cu greu a găsit Ioan Oltean un lider al organizației municipale. Numit întâi interimar, Ioan Nelu Botiș a venit cu tupeu în sediul PDL și, încălcând cutuma conferințelor de presă de vineri, a vrut să iasă cât mai mult în evidență. S-a calmat după câteva ediții. Odată ajuns ministru, a fost ales în unanimitate lider municipal. Cine era să i se împotrivească?

Numai că și pentru Botiș funcția aceasta e cu ghinion major. Dacă este un tip onest cum l-au descris Emil Boc și Ioan Oltean, el ar trebui să demisioneze și să se retragă din viața publică cel puțin câteva decenii. Dacă îl punem în comparație cu Florin Chereji care și-a asumat cu vârf și îndesat greșeala ce i-a afectat mai mult familia și viața privată fără să atenteze măcar o secundă la buzunarele cuiva, “greșeala” lui Botiș e infinit mai mare.

El a făcut totul în deplină cunoștință de cauză și convins că nimeni nu se poate atinge de el. Altfel nu-mi explic siguranța cu care a defilat pe holurile Ministerului Muncii.

Probabil că PDL Bistrița, organizație crescută la umbra lui Ioan Oltean, nu îi va cere să demisioneze din funcție și din partid, dar, la cât îi cunosc eu pe “greii” PDL, nu ar vota niciunul împotriva unei demisii de onoare. De altfel, cred că toți o așteaptă și o vor saluta în cor.

Despre candidatura la Primăria Bistrița? Sper că Botiș nu este în halul acesta de tupeist să ne sfideze inteligența. Poate că nu facem noi parte din Asociația Parteneriat Euroactiv Bistrița precum gașca lui, dar nici proști nu suntem.

Cristiana Sabău

Etichete

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.