Actualitate

Cum funcţionează imprimanta 3D creată la Palatul Copiilor de un elev de liceu din Bistriţa (VIDEO)

Un aparat modular care face acelaşi lucru ca şi o imprimantă 3D, construit din materiale reciclabile de un elev de liceu din Bistriţa, este perfect funcţional. Costă mult mai puţin şi este capabil să facă acelaşi lucru precum imprimanta. Profesorul Dorel Nicoară, cel care coordonează cercul de electronică, a postat un video cu aparatul în funcţiune.

Ionel Chereja este elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Andrei Mureşanu” din Bistriţa la profilul matematică-informatică şi lucrează la acest aparat de anul trecut.

„Am lucrat o perioadă mai lungă la acest CNC modular. E un aparat cu care vreau să fac aceleaşi lucruri ca şi cu o imprimantă 3D. Eu asta am vrut să fac, un aparat modular care să imite imprimanta 3D care se poate cumpăra din comerţ, numai că eu am făcut asta la un preţ mult mai scăzut şi cu mai multă funcţionalitate. O imprimantă 3D, cea mai ieftină, costă în jur de 160 de dolari. Corpul pe care l-am făcut eu costă în jur la 80 de dolari şi o parte ce-i mai lipseşte pentru a încălzi plasticul costă undeva la 30 de dolari, deci în total 110 dolari faţă de 160. Imprimantele performante costă chiar o mie de dolari”, a explicat Ionel Chereja.

1 comentariu

  • Felicitări! Sper să avem și noi în România oportunitățile necesare pentru ca tinerii cercetători să nu plece din țară!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.