Recomandări Social

Gabi Balint, cu clop cu pană de păun, pe urmele lui Duckadam. ”Mi-am dorit opinci ca să joc fotbal cu ele”

(FOTO) Printre participanții la Ziua Costumului Popular în Cartea Recordurilor de la Năsăud s-a numărat și fostul mare fotbalist Gabi Balint, originar din Sîngeorz-Băi și cetățean de onoare al Bistriței.

El a îmbrăcat costum popular complet, inclusiv clop cu pană de păun, simbolul județului, care este și elementul principal al semnelor de intrare în Bistrița-Năsăud.

”Mă simt minunat, văd atât de multă lume îmbrăcată în straie populare și mă bucur că lumea încă ține la acest port. Am mai participat la sărbători ale costumului popular, cu muzică și dans. E foarte bine, nu trebuie să ne uităm obiceiurile, este cel mai important lucru. Să nu uităm de unde am plecat și să încercăm să păstrăm cât se poate acest port popular pentru că e minunat, e ceva superb. Când eram mic n-am avut norocul să am costum popular, îmi doream foarte mult. La un moment dat îmi doream chiar și o pereche de opinci, să joc fotbal cu ele, dar n-am reușit să am. Mă bucur că am ocazia să îmbrac costumul popular și o să-l mai pun și cu alte ocazii”, a declarat Gabi Balint.

El a postat apoi pe Facebook: ”Duckadam a intrat în Cartea Recordurilor apărând 4 penalty-uri consecutive într-o finală de cupă europeană. Azi am reușit și eu același lucru, purtând costumul popular, alături de peste 10.000 de bistrițeni”.

AICI MAI MULTE IMAGINI DE LA ZIUA COSTUMULUI POPULAR

4 comentarii

  • Foarte frumoasă inițiativa, felicitări, dar pentru numele lui Dumnezeu, nu mai purtați păuni la 50 de ani că sunteți caraghioși. Păunul era purtat doar de ”fișiorii” de-nsurat. După ce deveneai bărbat și-ți ”luai muiere”, purtai clop negru, fără prea multe podoabe, și cămeșă cu bordură neagră.

    17
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.