Politică

Gabriel Lazany și echipa PSD pentru CL au lansat Programul ”Bistrița pe mâini bune”

Candidatul PSD la funcția de primar al municipiului Bistrița la alegerile din 9 iunie, Gabriel Lazany, și echipa sa pentru Consiliul Local și-au lansat Programul de management local, intitulat ”Bistrița pe mâini bune”.

Gabriel Lazany a prezentat Programul ”Bistrița pe mâini bune”, ”o viziune clară, coerentă și predictibilă despre dezvoltarea orașului, un plan de acțiune concret care să răspundă nevoilor comunității, un proiect care presupune eficiență și corectitudine în utilizarea banilor publici, o echipă puternică și un parteneriat corect cu președintele Consiliului Județean, Radu Moldovan”.

Principalele puncte ale Programului ”Bistrița pe mâini bune”:

Infrastructura pe mâini bune: 1. Asfaltarea tuturor străzilor din Bistrița. 2. Amenajarea râului Bistrița. 3. Înlocuirea punții mișcătoare dintre str. Falezei și Petru Maior cu un proiect inovativ. 4. Parcări pentru motocicliști și poligon pentru școlile de șoferi. 5. Construirea de capele în Sigmir și Slătinița. 6. Parcare sub/supraterană în Parcul Mihai Eminescu.

Sportul și timpul liber pe mâini bune: 1. Construirea unui stadion nou în Unirea, în parteneriat cu Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, 2. Niciun cartier fără spațiu verde și locuri de joacă moderne, 3. Traseu cicloturistic, 4. Scenă pentru concerte în aer liber în cadrul stadionului municipal. 5. Sala Polivalentă veche – spațiu multifuncțional pentru activități sportive. 6. Transformarea zonei Stadionului ”Jean Pădureanu”, a parcului municipal și a Pădurii Codrișor în cel mai mare parc din Transilvania.

Educația și cultura pe mâini bune: 1. Transport gratuit special (linii galbene) pentru elevi. 2. Tabăra de acasă / vacanță pentru elevi. 3. Toate terenurile și sălile de sport, deschise pentru copii, după cursuri. 4. Amenajarea de noi creșe și grădinițe în cartierele aglomerate. 5. Parteneriat cu Asociația Artiștilor Bistrițeni. 6. Teatru profesionist în locația fostului Cinema 23 August. 7. Refugiul Cultural Bistrița. 8. Piața Mică – Piața Artelor.

Seniorii orașului pe mâini bune: 1. Construirea unui cămin de bătrâni în Sigmir. 2. Evenimente dedicate seniorilor. 3. Locuri dotate în vederea pregătirii de alimente pentru iarnă. 4. Cel puțin cinci cluburi ale seniorilor. 5. Sport pentru seniori.

Sănătatea pe mâini bune: 1. Centre pentru recuperare post-traumă, în parteneriat cu SCJU. 2. Parcare supraetajată în zona spitalului. 3. Servicii stomatologice pentru copii cu dizabilități, în parteneriat cu SCJU. 4. Centre de tip Respiro. 5. Beneficii sociale și sprijin pentru susținerea și incluziunea persoanelor cu dizabilități. 6. Îmbunătățirea accesului persoanelor cu dizabilități la întreg spațiu public (instituții, mijloace de transport în comun, trotuare etc.), 7. Înființarea unui centru pentru tratarea tinerilor dependenți de droguri. 8. Reabilitarea și modernizarea Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița, în parteneriat cu Consiliul Județean. 9. Extinderea și modernizarea Secției de Psihiatrie.

Mediul de afaceri pe mâini bune: 1. Înființarea unui consiliu consultativ cu titlu onorific format din reprezentanți ai comunității de afaceri. 2. Parteneriat cu Consiliul Județean, universitățile și instituțiile de învățământ pentru susținerea și diversificarea învățământului dual. 3. Revitalizarea Parcului Industrial Bistrița Sud.

Digitalizarea pe mâini bune: 1. Wireless gratuit în tot orașul. 2. Fără cozi – Primăria la un click distanță prin digitalizarea serviciilor.

Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan, a spus în cadrul evenimentului: ”Programul nostru de managament local și județean este unul comun, nu individual, pentru că de trei mandate caut un partener la Primăria Bistirța care să înțeleagă că cetățenii municipiului Bistrița sunt parte din județul Bistrița-Năsăud, că cetățenii municipiului Bistrița au nevoie de spital, că cetățenii municipiului Bistrița au nevoie de străzi, că cetățenii municipiului Bistrița au nevoie de proiecte culturale comune, că cetățenii municipiului Bistrița și copiii lor vor să facă sport. N-am găsit până la Gabriel Lazany acest parteneriat. Îmi pun toată încrederea în acest parteneriat. Primarul și președintele Consiliului Județean trebuie să fie tandem și să lucreze în echipă, nu unul hăis și unul cea. De ce asta? Pentru că pe lângă responsabilitățile și proiectele diferite pe care le are fiecare, sunt și domenii care sunt comune, începând cu Sănătatea. Din 2012, de când am început proiectele mai mari de modernizare a spitalului, ele toate au fost gestionate de Gabriel Lazany. Viziunea a tot ceea ce se întâmplă la spital îi aparține”.

(Material electoral comandat de Partidul Social Democrat – PSD Organizația Județeană Bistrița-Năsăud / Executat de Timp Online SRL – portal Timponline.ro / Codul unic de identificare al mandatarului financiar: 21240002)