Actualitate Recomandări

Gala Educaţiei 2018 este despre vise împlinite. Camelia Tabără: Sunt lucruri foarte frumoase

Gala Educaţiei 2018 în an centenar va avea loc la Centrul Cultural Dacia. Inspectorul şcolar general Camelia Tabărără de Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud a spus că joi, începând cu ora 10.00, vor fi acordate în total 10 premii.

„Şapte premii sunt pentru secţiunile pe care noi le-am propus şi mai dăm trei premii: unul din partea ISJ, un premiu excepţional, altul pe care îl acordă Biblioteca Judeţeană pentru un colaborator profesor pe care vrea să îl nominalizeze, iar altul Centrul Judeţean pentru Cultură. Am jurizat lucrările colegilor noştri şi, răsfoindu-le, ne-am umplut de satisfacţie pentru că sunt lucruri foarte frumoase”, a spus Camelia Tabără într-o conferinţă de presă.

”Evenimentul ”Gala Educației” reprezintă activitatea principală a proiectului ”Ziua Educației”, derulat de ISJ BN cu sprijinul financiar și instituțional al partenerilor tradiționali, Consiliul Județean Bistrița Năsăud, Centrul Județean pentru Cultură și Biblioteca Județeană ”George Coșbuc”. Prin această inițiativă, ISJ și-a propus să valorizeze exemplele de bună practică propuse de instituțiile de învățământ din județ, în domeniul educativ, extrașcolar. Gala Educației a ajuns anul acesta la a III-a ediție, o ediție specială, în contextul sărbătoririi centenarului Marii Uniri. De aceea tematica propusă a fost una în acord cu semnificația anului 2018, iar secțiunile de concurs au vizat teme de actualitate, care completează oferta educațională pe care instituțiile de învățământ din județ o promovează în rândul comunității și pentru comunitate. Astfel, provocarea a fost lansată atât pentru beneficiarii învățării, respectiv elevii, cât și pentru directori, cadre didactice, părinți, parteneri, membri ai comunității, fiecare dintre aceștia regăsindu-se într-o secțiune de concurs”, precizează ISJ BN – inspector educație permanentă, prof. Aurelia Dan.

Peste 70 de unități de învățământ din județ au înscris proiecte în competiție și au oferit astfel exemple de bune practici în domenii, precum: artă, istorie, tradiții, voluntariat, cultură organizațională, etc. ”Dintre proiectele înscrise au fost selectate 8 proiecte finaliste, cale care s-au remarcat prin originalitate, creativitate, relevanță și impact. În cadrul Galei, o secțiune aparte a fost destinată partenerilor instituționali care au oferit premii speciale cadrelor didactice care s-au implicat în desfășurarea și promovarea activităților culturale în afara granițelor școlii”, se mai arată în comunicatul ISJ.

În decembrie 2017, inspectorul şcolar general Camelia Tabără i-a îndemnat pe colegii ei din Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud şi pe directorii de şcoli să-şi propună un proiect pe care să îl îndeplinească în 2018. Fiecare a scris ce şi-a propus pe un balon colorat, pe care l-a sigilat şi strecurat într-o cutie care va fi deschisă la Gala Educaţiei când se va afla care dintre vise au fost împlinite.

„Am denumit această secvenţă Rădăcini şi aripi. Vă este adresată şi dumneavoastră, directorilor, şi colegilor mei din ISJ. Mi se pare inadmisibil să nu ai vise. Dacă tu, ca director şi ca vârf de lance nu le ai, atunci, cu siguranţă, acolo nu se va întâmpla nimic bun şi nu se va adăuga nicio plus valoare. Avem în faţă un an în care toţi locuitorii acestei ţări trebuie să ne bucurăm de rădăcinile pe care le avem: 100 de ani, o Românie centenară. Am ales astăzi simbolul balonului, cel care va duce în văzduh visele noastre. Vreau să vă propun să căutaţi în interior şi să vă propuneţi pentru 2018 un proiect personal profesional, mai mult decât aţi face-o în alţi ani şi pe care, începând din ianuarie 2018 şi până la sfârşit de octombrie, să încercaţi să îl implementaţi. Poate fi din orice zonă a activităţii manageraile. Pentru noi, România centenară nu înseamnă neapărat ode şi festivaluri. O să fie alte instituţii să o facă. Pentru noi, ca factor de conducere, cei care care girăm calitatea sistemului educaţional înseamnă un plus de responsabilitate. Managementul ne învaţă că orice lucru se întâmplă dacă porneşti de la o viziune, de la un vis, dacă îţi concentrezi toate resursele pentru rezolvarea unei probleme. Nu trebuie să fie cea mai măreaţă, dar ea trebuie să fie a ta şi să reflecte nevoile reale ale şcolii tale şi trebuie gestionată cu posibilităţile pe care tu le ai. Pe un balon vă rog să scrieţi numele şi şcoala. Veţi primi şi un bileţel pe care am sugerat discret tricolorul ca să vă inspire şi să vă notaţi ideea şi proiectul pe care vi-l propuneţi. Cu buline vă rugăm să sigilaţi ce aţi scris, iar la finalul lunii octombrie să-l deschidem, iar Gala Educaţiei pe care o vom face anul viitor în preajma Centenarului să o derulăm sub sloganul Un vis împlinit”, a spus Camelia Tabără la şedinţa cu directorii de şcoli.

6 comentarii

  • Daca „toar’sa” Aurelia Dan e inspector educatie permanenta, deducem de aici ca restul dascalilor fac educatie intermitenta, noroc cu domnia sa ca îi verifica. Postul ocupat de dansa ar trebui sa se numeasca „responsabil pionieri-UTC”, ca si inainte de 1990.

  • O Romanie centenara furata si devastata de mafiotii din partidul acestei doamne pe care tot partidul (PSD) a pus-o pe scaunul cald de la inspectorat.

    • asa, este, dar la ziua de salarii nu refuza domnii profesori maririle, !!!!1 fata de perioada Ciolos….este un progres financiar, pacat ca profesorii cei mai multi doar acest aspect il au in vedere!!!! Cand prindem cate un profesor dedicat intradevar copiilor si progresului lor fara meditatii extrascolare, ne facem cruce!!! Caci sunt si astfel de profesori, din ce in ce mai putini. Toti fac compromisuri, toti tac ca sa isi salveze scaunul si de aici toata superfiialitatea scolii. Daca ar protesta fata de orice considera ca ii impiedica sa isi faca treba, nu doar pentru mariri de salarii, poate s-ar schimba ceva. Dar ca si in alte domenii desi se stie…..se tace!!!

    • Un profesor care-si face bine treaba nu va protesta ca este impiedicat ….
      si unul care protesteaza ca este impiedicat …nu va reusi sa-si faca bine treaba!!!!

  • Profesorii trebuie să aibă curajul să se implice, să redevină modele și purtători/formatori de opinie din partea și pentru opinia publică. Trebuie în același timp să-și facă bine treaba la catedră dar și să se opună politizării și birocratizării sistemului de învățământ!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS