Actualitate

Gala UNITER 2022, în iulie la Bistrița. Încă un pas spre dezideratul Teatrul Municipal ”Liviu Rebreanu”

Primarul Bistriței, Ioan Turc, a primit vizita unei delegații a Uniunii Teatrale din România pentru pregătirea organizării la Bistrița a Galei UNITER, ediție jubiliară, cu nr. 30.

Aici premiile și nominalizările Galei UNITER 2022.

”Împreună cu președintele Aura Corbeanu, directorul de programe Carmen Marinescu, scenograful Irina Moscu și regizorul Radu Afrim, am discutat aspectele tehnice ale unui eveniment de anvergură ce va avea loc în 4 iulie 2022, la Palatul Culturii. Bistrița intră, astfel, alături de Sibiu, Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Oradea, Alba Iulia, Craiova și Târgu Mureș, într-o galerie selectă a orașelor care au găzduit ediții ale galei în afara Bucureștiului. E încă un pas înainte spre atingerea unui deziderat ce va purta și un nume: Teatrul Municipal ”Liviu Rebreanu”. Vom reveni pe parcurs cu noi detalii”, a postat Ioan Turc.

3 comentarii

  • Daca nu vom cultiva un public de teatru, tot degeaba… Cum degeaba ne falim cu Gala Uniter daca nu vin spectacole la Bistrita, fie pt ca nu se vand bilete, fir pt ca ne credem, la nivel de oras, mari culti, dar oamenii nu au dorinte de genul pseudo-cultilor. Stiti cate spectacole s-au anulat sau amanat la nesfarsit pt ca s-au vandut doua randuri?

  • Cand locuiam in Londra am fost la teatru care se afla intr-un bistro ! (Brockleyjack.co.uk) E o sala amenajata special pentru a gazdui intre 20 si 50 de oameni. La Bistrita avem nevoie de teatru independent, in sali de tip studio unde costurile pot fi reduse. Plus ca subiectele sa vina din problemele pe care le are orasul Bistrita, de pilda migratia si monotonia specifica periferiilor.

  • Organizarea la Bistrița a Galei Premiilor Uniter- 2022 ajunsă la cea de-a 30-a ediție, reprezintă un eveniment cultural de maximă importantă pentru orasul nostru. De aceea, pregătirea evnimentului trebuie făcută fără cusur, pentru a depăsi toate impedimentele legate de locul de desfăsurare a galei, cum ar fi spațiul insuficient oferit de incinta Casei de Cultură George Coșbuc, unde sunt asteptati sunt sute de oameni de cultură si de invitați. In acest sens, există un precedent care poate fi folosit pentru identificarea unor solutii organizatorice. Este vorba despre cea de-a 26 editie a Galei Premiilor Uniter organizată intr-un mod impecabil la Alba Iulia, pe din 7 mai, 2018, marcând astfel 100 de ani de la Marea Unire. Aici a fost construit un pavilion provizoriu de mari dimensiuni amplasat pe esplanada dintre Catedrala Episcopiei Ortodoxe şi Biserica Romano-Catolică, special pentru acest eveniment. De asemenea, publicul din Alba Iulia a putut urmări ceremonia acordării Premiilor UNITER în direct, pe un ecran amplasat în zona statuii ecvestre a lui Mihai Viteazul, situată în piata din fața Palatului Princiar din Cetatea Alba Carolina.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.