Actualitate

Modificări în Parcul ”Regele Mihai” pentru a-l face mai atractiv și mai funcțional

”În Parcul “Regele Mihai I” vom interveni cu o serie de modificări menite a face mai atractiv și mai funcțional întregul perimetru”, anunță primarul Bistriței, Ioan Turc, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Astfel, în zona Casa Ema vor fi instalate aparate de fitness, iar spațiul de joacă dinspre Sala Polivalentă va fi extins, urmând a fi montate aici noi piese, dar și o trambulină bungee cu 4 posturi.

Mobilierul urban existent va fi constant revopsit și întreținut, dar vor fi introduse și bănci smart și coșuri de gunoi cu compactare.

Vor exista și dispensere cu pungi pentru cei care aleg să se plimbe cu animale de companie, păstrarea curățeniei zonelor verzi fiind atent monitorizată.

Totodată, se va proceda la înlocuirea toaletelor existente cu toalete ecologice, care deja au fost achiziționate de municipalitate.

Spre bucuria celor mici, prin parc va circula și un trenuleț electric.

De asemenea, va fi recondiționat foișorul, iar în apropierea bustului Regelui Mihai va fi amenajată o zonă de lectură, pentru a avea cu adevărat o oază de relaxare într-un cadru verde și liniștit, mai spune primarul.

Din octombrie 2021, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la nașterea fostului suveran al României, Parcul Municipal se numește ”Regele Mihai I”. Parcul, care se întinde pe 5,25 ha, a fost reabilitat cu 4 milioane de euro bani europeni, lucrările fiind recepționate în toamna anului 2013. Parcul a fost amenajat la începutul secolului XX de către municipalitatea acelor vremuri, iar lucrări s-au făcut după anul 1952, când s-au construit alei noi şi au fost amplasate piese de mobilier urban. ”Promenaden Park”, aşa cum era denumit la începutul secolului XX, nu suferise modificări şi intervenţii de peste 20 de ani.

Etichete

15 comentarii

 • Pe scurt: o porcărie! Noile aparate de fitness puse de actuala administrație stau degeaba în tină, stricând inutil gazonul pus pe bani mulți, din bugetul propriu. Toaletele existente erau foarte bune, păcat că stăteau mai mult închise. Nu avea însă Turc ce să facă cu cele pe care a plătit prețul unei garsoniere. Exact de dispensere cu pungi era nevoie. Vor avea în scurt timp soarta dispenserelor cu mâncare pentru carași. Apropo, dacă cineva vede vreun iubitor de animale care să adune pentru prima dată în municipiu kk de cățel, să anunțe de urgența Primăria să-l facă cetățean de onoare. Până atunci se vor umple de kk de cățel, ca și până acum copii și fitnessăirii.
  Sigur, în loc să se ocupe de kk-nării pentru animalele de companie, poate-i spune cineva primarului că parcul ală datează de acum 100 de ani de pe vremea când orașul avea 5000 de locuitori. Acum are peste 90.000 și o suprafață de 20 de ori mai mare. Nu ca să facă încă un parc că nu e în stare. Dar măcar să vorbească despre ce ar face el dacă l-ar vota lumea încă patru mandate.

  • Intr-adevăr, Parcul Municipal ar trebui să rămană cu functia de promenadă si odihnă fiind prea mic pentru a mai fi incărcat cu tot felul de alte „utilitati”. De aceea, pentru diversificarea functionalitătilor de agrement parcul ar trebui legat si de Pădurea Codrisor . Pentru asta ar fi necesară construirea unui pod peste raul Bistrita in fata fostei uzine electrice, la care sa fie racordată strada si strada Parcului printr-o prelungire a strazii Vasile Conta printre sediile Electrica si Aquabis. Podul respectiv ar putea fi denumit „Podul Morii” amintind de Piata Morii din apropiere dar si de una din fostele mori de apa existente in trecut in zona respectiva.
   In acest sens, există hotărarea de Consiliul Local ,privind amenajarea Pădurii Codrisor ca pădure-parc, adoptată in anul 2015 pe baza a peste 4000 de semnaturi adunate la initiativa Asociatiei Bistrita Civica (ABC) .
   Amenajarile necesare pentru ca Padurea Codrisor sa devina padure-parc, trebuie facute cu discretie astfel incat cadrul natural sa ramana dominant.
   Este suficientă amenajarea potecilor, conform proiectului ”Amenajare pădure-parc Codrișor ca zonă de agrement”, initiat de Asociaţia Bistriţa Civică (ABC), si aprobat de Consiliul local.

  • Propun sa-l faca conductor de tren pe directoru Nelu de la servicii publice, impegat de miscare pe Florareasa iar taxatoare pe trebulet pe sfatoasa aia de la mediu care incearca sa i se bage sub piele si la primaru asta, asa cum a facut si cu precedentu.

 • Bustul regelui Mihai I, una din cele mai izbutite lucrări ale sculptorului Alexandru Păsat, dezvelit în Parcul Municipal pe data de 25 octombrie, 2021 la împlinirea a o sută de ani de la naşterea suveranului, a fost amplasat în spatele Casei de Cultură într-un loc total nepotrivit, lipsit de vizibilitate. Un loc mult mai potrivit ar fi fost în faţa hotelului Metropolis, unde să fie vizibil si pentru turistii care vizitează orasul, având în vedere si denumirea de „Parcul Regele Mihai I” .

 • Dacă tot le instalează gratis în Parcul Mare aparate de fitness celor de la Casa Ema pentru a nu se crea o concurență neloială primarul ar trebui să instaleze aparate de fitness în fața tuturor sălilor de fitness din Bistrița.

  • Stai liniștit că cine merge la sală nu merge să facă exerciții, ci să își dea checkin cu selfie pe fb să se dea mare, că vezi doamne, el merge la sală… apoi se urcă în mașină, merge la kfc și rade un meniu mare, apoi se trîntește la tv si mai bagă o pungă de chipsuri.

  • Primaria nu a stiut nicodata sa faca altceva decat sa se joace de-a privatii. Daca azi se deschide o gogoserie hop si „blodele” de la primarie sa aiba si ele.

 • In lumina noilor indicatii de partid si de stat ar trebui facut un teren de golf…combinat cu bideuri din loc in loc,sa fie smart si astea ,la fel cu bancile smart.

  • DA! DA! DA! Și multe trotinete! N-ar strica să căutăm firma PNL-ului care a făcut la Cluuj WC-urile smart de 3mp la preț de apartament, că vrem și noi !

 • Nu mai aglomerati parcul cu tot felul de nazbatii, dle primar! Inteleg ca tineti mai mult la vizibilitatea imaginii dvs.prin lucruri : trenulete, luminite, lucrari stradale, dar nu faceti nimic din ce ati promis privind mastodontul pe care il hraniti in continuare: Primaria Bistrita.
  Lasati parcul ca loc de recreere si plimbare, nu-l transformati in parc de distractii! Ce e atat de greu de priceput?!

 • Carol I, nu e ăla care a dat ordin să se tragă cu tunurile în țăranii răculați în 1907, masacrând astfel 11000 de români? (conform presei occidentale) ! Păi hai atunci să-i mai facem niște statui !

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.