Actualitate Social

Garda Civilă anchetează cauzele accidentului din Spania

Garda Civilă a deschis o anchetă pentru a afla ce s-a întâmplat în târgul din oraşul Villacañas Toledo. Proprietarii au instalaţiei au fost luaţi la întrebări, scrie presa spaniolă.

Unii martori au declarat că unul din braţele mecanice ale carselului era „prea zgomotos”, în timp ce alţii au spus că mergea prea repede.

„Am auzit un zgomot puternic. Au încercat să opresacă instalaţia pentru a-i ajuta pe răniţi, dar era prea târziu”, a spus un martor citat de televiziunea spaniolă TVE.   

Accidentul de la Toledo este calificat drept cel mai grav din ultimii 30 de ani în Spania. În 6 februarie 2010, o fetiţă de 6 ani a murit la Moral de Calatrava (Ciudad Real) la un alt bâlci organizat în onoarea de San Blas. În 17 iulie 2010, un băiat de 15 ani a fost ucis şi trei minori au fost răniţi într-un accident petrecut într-un parc de distracţii Tibidabo Barcelona. În total, în ultimul decediu, 16 persoane au murit în accidente petrecute în târguri şi parcuri de distracţii, dar tragedia de Villacañas a redeschis dezbaterea privind măsurile de securitate.

Primarul municipiului Campo Real, Concepción Guerra, a declarat două zile de doliu oficiale în memoria celor doi fraţi bistriţeni, Ioan Andrei şi Dan Andrei de 31, respectiv  23 de ani care au murit în cursul zilei de ieri.

Etichete

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.