Recomandări Social

Garda de Mediu a făcut plângeri penale pentru incendierea unor deșeuri și a dat amenzi usturătoare

Comisariatul Județean al Gărzii de Mediu Bistrița-Năsăud a sesizat organele de anchetă penală pentru incendierea unor deșeuri în zona industrială a Bistriței și la marginea DN15A, a declarat pentru Timp Online comisarul șef Ioan Borș.

”Metoda de coerciție în cazul incendierii voluntare a unor deșeuri este penală, nu există sancțiune contravențională. Drept urmare, CJGM Bistrița-Năsăud a înaintat către organele de cercetare penală două asemenea sesizări unul pentru un incendiu în municipiul Bistrița, în zona industrială, în incinta unei societăți comerciale, incendiu de deșeuri, iar altul pentru un incendiu de deșeuri și de altele la marginea DN 15A, undeva pe Dealul Herinei”, a spus Borș.

În primul caz, angajatul unei firme a fost cel care a dat foc, în cel de-al doilea se caută încă vinovatul.

De asemenea, potrivit lui Ioan Borș, comisarii Gărzii de Mediu Bistrița-Năsăud au mai dat două amenzi a câte 10.000 de lei unor firme din zona industrială și urmează să aplice încă una de 30.000 de lei unei companii pentru diverse abateri de la legislația de mediu.

În ultimele zile, au mai primit avertismente și primăriile din Rebra, Rebrișoara și Ilva Mică pentru depozitarea ilegală a unor deșeuri de către terți, dar în aria lor de responsabilitate. Acestea urmează să facă de urgență curățenie în locurile respective.

3 comentarii

  • Cand am facut sesizare cu poze si filmari plus coordonate, dovezi foarte clare, raspunsul comisarilor/șpăgarilor a fost ca nu existau probleme la data deplasării lor in teren, activitatea fiind sistată. Niste șpăgari toti, plus ca se ciocănesc între ei la propriu, intrigile din show-ul Insula iubirii sunt slabe față de idilele dintre angajati. Sper sa va simtiti cei care citiți, si sa va fie frica sa mai luati șpagă gunoaielor.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.