Actualitate

Garda de Mediu, sesizată pentru depozitare ilegală de deșeuri la Rodna

”Pentru ca cetățenii să beneficieze de servicii publice de calitate, prima preocupare a edililor comunităților locale ar trebui să fie monitorizarea respectării clauzelor contractelor de atribuire a calității de prestator pentru diversele categorii de astfel de servicii către operatorii economici. Că nu astfel stau lucrurile, ne-o mai demonstrează încă o dată Primăria comunei Rodna, care asistă impasibilă la încălcarea legii în ceea ce privește serviciile de salubritate din localitate”, spune deputatul USR Cristina Iurișniți:

”Prin Biroul parlamentar din județul Bistrița-Năsăud, am sesizat Comisariatul Judeţean al Gărzii Naţionale de Mediu cu privire la o excavație și un amplasament de deșeuri abandonate, la coordonatele 47.436547, 24.807251, pe DJ 172 D în direcția Valea Vinului, pe partea dreaptă și stângă a drumului.

Pentru încălcarea prevederilor prevăzute de art. 19 alin (2) litera a) și c) și art. 19 alin (3) sunt prevăzute sancțiuni de către art 61 alin (1) litera a) în sarcina persoanelor fizice și/sau juridice, în speță Primăria Rodna și compania SC Supercom SA, operatorul de salubrizare precum și a persoanelor care au abandonat deșeurile. De asemenea potrivit art. 61^1, în situația abandonării deșeurilor potrivit – art 19 alin (3), se prevede și sancţiunea contravenţională complementară: ridicarea deşeurilor depozitate în alte zone decât cele autorizate, curăţarea terenului, precum şi eliminarea acestora conform legislaţiei în vigoare.

În urma acestei sesizări, aștept ca organele abilitate să să își facă datoria și să sancționeze pe cei care se fac vinovați de situația semnalată. Administrația locală trebuie făcută doar în interesul oamenilor, nu în interesul membrilor și clientelei de partid. Doar prin responsabilitate, profesionalism și onestitate, guvernarea locală va schimba cu adevărat viața cetățenilor din comunitățile locale”.

2 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS