Juriul format din reprezentanţi BCR şi MECTS a ales cele mai bune trei aplicaţii: cele trei echipe au realizat cele mai creative şi originale puşculiţe, dar au pus la punct şi planuri de afacere menite să strângă fonduri pentru a acoperi o nevoie reală identificată în şcoala lor sau în cadrul comunităţii locale.
Locul întâi a fost ocupat de echipa „Spiriduşii” este formată din elevii clasei a III-a, Şcoala Gimnazială Cioranii de Sus, Prahova. Ei au primit 1.500 de euro ca să înfiinţeze un teatru de păpuşi pentru copii, realizat de copii.
Pe locul al doilea s-a clasat echipa “The Keepers” formată din 6 eleve în clasa a VIII-a A din Liceul I. L. Caragiale din Moreni, Dâmboviţa, care şi-a propus să planteze pomi fructiferi şi îngrijirea mai multor specii de flori în curtea şcolii. Ideea lor are si un punct comercial forte, fructele şi florile obţinute vor fi vândute elevilor, dar şi pacienţilor spitalizaţi în Spitalul Municipal, astfel vor contribui la o viaţă sănătoasă a oamenilor. Fetele au primit o mie de euro.
Pe locul al treilea s-a clasat echipa Palatului Copiilor Bistriţa (premiu 500 de euro). „Gardienii naturii”, cum s-au autointitulat, sunt elevii cercului de agrobiologie de la Palatul Copiilor Bistriţa coordonaţi de Sever Şuteu (foto). În cadrul cercului elevii învaţă să cultive şi să înmulţească flori şi arbusti ornamentali, să înmulţească şi să crească diverse specii de pesti de acvariu. Cu banii pe care i-au câştigat îşi doresc să înfiinţeze o plantaţie de Paulownia, care să le permită autosusţinerea financiară. Din profitul obţinut, în anii urmatori vor construi o altă seră, care să fie startul pentru alte proiecte profitabile din domeniul agrobiologiei (catină, afin, goji, plante medicinale, etc.).
Sursa informaţiilor: site-ul BCR
Ma bucur ca „Gardienii naturii”s-au hotarat,impreuna cu dascalul lor ,sa infiinteze o plantatie de Paulownia.Este un copac ce creste destul de repede[20 de metri in trei ani]. si are niste minunate flori parfumate mov -pal.Infloreste in mai.Se afla,deja, mari,la Govora,la Herculane,la Horezu[acolo am aflat cum se numeste copacul],la Galati si intr-o curte din Bistrita.Floarea de Paulownia se afla pictata si pe usa biroului primului ministru al Japoniei.Frunzele cresc foarte mari si in unele parti[Dobrogea,curtea manastirii-pesterii”Sfantului Andrei „] li se spune „urechi de elefant”.Numele i s-a dat copacului in cinstea Annei Pavlovna,fiica tarului rus Petru I.Mi-a placut atat de mult,incat l-am cautat pe unde m-au dus pasii si autocarulAm gasit minunatii copaci infloriti la Budapesta,la Viena,la Calella,in Spania.Mult succes tinerilor gradinari si abia astept sa ma plimb printre copacii infloriti.