Actualitate

S-au afişat posturile vacante din şcoli

Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud a afişat lista posturilor vacante şi rezervate pentru anul şcolar 2013-2014, dar şi lista celor 42 de cadre didactice care intră în restrângere de activitate de la toamnă, majoritatea fiind de la Şcoala Gimnazială nr. 2 Bistriţa care va fi desfiinţată. Zilele acestea, profesorii disponibilizaţi îşi caută de lucru la alte şcoli cu "aprecieri" de la fostele lor locuri de muncă.

Potrivit site-ului Inspectoratului Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud, se caută inclusiv două învăţătoare care să predea în sistem step by step la Şcoala Gimnazială „Ştefan cel Mare”, respectiv încă trei care să preia clase similare la Şcoala Gimnazială nr. 4. Şi Şcoala Gimnazială nr. 1 caută o învăţătoare tot pentru acest sistem nou de predare care, iată, se bucură de tot mai mult succes. Conform sursei citate, sunt posturi vacante pentru toate disciplinele, însă nu toate au durată nedeterminată.

În ce-i priveşte pe cei 42 de profesori care intră la restrângere de activitate începând cu anul şcolar 2013-2014, ISJ avertizează că transferarea din mediul rural în cel urban se poate realiza numai dacă persoana în cauză face dovadă că a obţinut media minim 7.00 la concursul de titularizare sau la repartiţia guvernamentală.

Cei 42 de profesori trebuie să depună atât la unitatea de învăţământ la care se solicită transferarea, cât şi la ISJ inclusiv o apreciere „sintetică” a Consiliului de Administraţie al unităţii de învăţământ la care a intrat în restrângere de activitate şi o adeverinţă eliberată de conducerea unităţii de învăţământ unde este titular, în care se menţionează cauzele care au dus la restrângerea de activitate. Cei mai mulţi profesori aflaţi în restrângere de activitate sunt de la Şcoala Gimnazială nr. 2. Este vorba de 16 cadre didactice care vor bate zilele acestea la uşile şcolilor ca să îşi caute un loc de muncă.

1 comentariu

  • Posturi,pentru personalul didactic auxiliar,dece nu sunt scoase l-a concurs?.Cred ca dir.de sccoli fac ce vor ,de parca sunt patroni,dau dreptate numai la unii angajati ,daca nu esti pila dir.poti fi linistit ca nu-ti v-a da dreptate,plus de asta nici nu respecta legea,fac ce vor pentruca au sustinere politica ,pina acuma ziceam ca astia de la PDL nu sunt corecti dar astia de la USelL ,sunt l-a fel .Am avut o problema la serviciu si atunci mi-am dat seama ca lupt cu morile de vint, unde am mers si mi-am spus ofu ,toti imi dadeau dreptate ,dar sa-ti rezolv-e problema nicai poveste.Am primit un raspuns fara legaturab cu problema mea.In concluzie degeaba te duci l-a persoane autorizate sa-ti rezolve problema,pentruca o mana spala pe alta ,si ramai cu problema nerezolvata ,iar pe urma te alegi si cu amenintari la serviciu ca vezi doamne cum de ti-ai permis sa faci cerere pentru rezolvarea problemei.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.