Actualitate

Ce ne rezervă vremea în continuare

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a actualizat prognoza până spre sfârșitul lunii martie, iar veștile sunt următoarele: temperaturile vor fi mai ridicate decât cele specifice perioadei, cu precipitații la început deficitare, apoi normale pentru acest anotimp.

Până în 10 martie, în Transilvania valorile termice diurne se vor menține cu mult peste normalul climatologic până la începutul lunii martie (3 martie), cu o medie zilnică a temperaturii maxime cuprinsă între 15 și 18 grade. Ulterior tendința va fi de scădere treptată, astfel la finalul primei decade se va ajunge la o medie a temperaturilor maxime de 11…12 grade, însă și aceste valori vor caracteriza o vreme mai caldă față de normalul perioadei. Media temperaturilor minime va scădea la 0 grade în 28 februarie, iar la început de martie va crește la 2…3 grade. După 5 martie sunt estimate temperaturi minime în medie de 0 grade. Până pe 1 martie nu sunt prognozate precipitații. Ulterior, sunt posibile precipitații, cu o probabilitate mai ridicată după data de 6 martie.

Săptămâna 26.02.2024 – 04.03.2024: Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptâmână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile vestice. Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii ţări.

Săptămâna 04.03.2024 – 11.03.2024: Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile, dar mai ales în cele nord-vestice. Cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în nordul Carpaţilor Orientali.

Săptămâna 11.03.2024 – 18.03.2024: Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări.

Săptămâna 18.03.2024 – 25.03.2024: Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cu excepţia regiunilor sud-estice, unde regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal, cantităţile de precipitaţii vor putea avea o tendinţă uşor excedentară.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS