Actualitate

Ce primărie din județul Bistrița-Năsăud își cumpără sistem aerian fără pilot uman la bord

O primărie din zona de munte a județului Bistrița-Năsăud își cumpără un sistem aerian fără pilot uman la bord, compus din dronă, stație mobilă, camere cu diverse sisteme, softuri și accesorii/elemente conexe acestora. Investiția se ridică la peste 325.000 de lei.

Este vorba de Primăria comunei Parva, de la poalele muntelui Bârla (1628 m), ce face parte din masivul muntos al Rodnei.

”Din dorința de a facilita o mai bună monitorizare și inspecție a zonelor și situațiilor de risc de pe raza U.A.T. Parva, la nivelul Primăriei U.A.T. Parva se dorește achiziția unui sistem aerian fără pilot uman la bord, compus din dronă, stație mobilă, camere, cu diverse sisteme, softuri și accesorii/elemente conexe acestora, cerințele detaliate a bunurilor fiind regăsite în cadrul caietului de sarcini. La data curentă, Primăria Parva nu dispune de un astfel de sistem. Valoarea estimata a contractului de furnizare sistem aerian fără pilot uman la bord (fără TVA) – 325.000,00 lei”, este anunțul publicat pe site-ul de licitații publice.

Sistem aerian fără pilot uman la bord va fi folosit pentru activități de prevenție și monitorizare, inclusiv de exploatare forestieră din comună, măsurare cadastrală și alte activități administrative. Acesta trebuie să aibă autonomie maximă de 55 de minute, viteză de zbor: 23 m/s (S-mode) ; 17 m/s (P-mode), rezidență de vânt: 12 m/s (12 m/s la decolare și aterizare) și comunicare prin radio cu raza de acțiune de 8 km, fără obstacole sau interferențe.

Proiectul “Sistem inteligent de management local în Comuna Parva, județul Bistrița-Năsăud” este finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență – PNRR, cu 1,9 milioane de lei din care 1,5 milioane de lei finanțare și 300.000 de lei TVA.

Etichete

5 comentarii

  • Veorica e demult depășită la capitolul … de politruci de dreapta cum ar fi Ciucă, Turcan, Gorghiu și chiar de Însuși de Klaus Werner Iohaniss (slăvit fie-i numele) ăla cu „CHILE”.

   17
   7
 • Primarul din Parva este psd-ist (si pocait, fireste!). Cum sa-i ceri un asemenea sacrilegiu sa invite un habarnist de dreapta? Nu ai ei destui tampiti?

  11
  1
 • Acest bonzar zis dronă va înlocui barza care aduce copiii în bătătură… și atunci să vezi natalitate. Aviz amatoarelor, ferecați ușa și geamurile de la casă… alocațiile încă sunt mici.

  5
  1
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS