Actualitate

Un bărbat din Bistrița și-a petrecut o noapte în arest, deși nu a făcut nimănui niciun rău

Un bărbat din Bistrița și-a petrecut o noapte în arestul Poliției, deși nu a făcut nimănui niciun rău. Omul, în vârstă de 63 de ani, aflat la volanul unui autoturism, a fost oprit de un echipaj de la Biroul Rutier care i-a cerut actele la control și l-a testat cu etilotestul.

Aparatul a indicat că bărbatul nu consumase alcool, dar, când polițiștii i-au verificat actele, au dat nu peste una, ci peste mai multe probleme. Omul urcase la volan, deși avea permisul suspendat.

Când polițiștii i-au cerut polița de asigurare de răspundere civilă auto obligatorie (RCA), nu o avea nici pe aceasta. De altfel, pentru că din 2021 nu a mai făcut inspecția tehnică periodică (ITP), autoturismul avea înmatricularea suspendată.

Polițiștii i-au luat plăcuțele de pe mașină și l-au amendat de două ori: și pentru lipsa RCA, și pentru că nu deținea ITP. Pentru conducerea unui vehicul fără permis i-au deschis dosar penal.

Mai mult, l-au reținut și l-au dus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă a IPJ Bistrița-Năsăud, însă judecătorii au fost mai indulgenți și l-au lăsat în libertate. El va fi sub control judiciar pentru 60 de zile.

Întâmplarea s-a petrecut în 24 februarie a.c., de Dragobete.

7 comentarii

  • Din pacate genul acesta de atitudine se perpetueaza prin multe locuri…sa zicem ca daca avea oricare dintre documente expirate de cateva zile ar fi fost o treaba…dar nici RCA, nici ITP. In plus, avea permisul, atentie, nu expirat, ci SUSPENDAT.
   Un caz clar de sfidare a regulilor pe care noi restul muritorilor le respectam…altii in schimb se cred mai destepti ca restul.

   62
   1
 • Cum nu a făcut nimănui rău??? Dacă nu avea permis… kanci RCA, kanci ITP… pe bune a făcut rău bugetului de stat ca nu a plătit pentru multe chestii, și dacă avea permisul suspendat…. Poate a omorât pe cineva cu mașina, nu???

  40
  2
 • Ceea ce a făcut omul acesta este greșit!
  Dar nu trebuie băgat în arest preventiv!

  Amendati-l cu 1.000 euro la prima abatere, cu 1.500 euro la a doua, și confiscați-i mașina la a treia abatere, dar nu îl arestați pt ca a condus cu permisul suspendat!

  Asta cu confiscați-l mașinii să știți ca funcționează. Depășești viteza legală X 3, deci mergi cu 100 în zona de 50 km/h îți confiscă mașina.
  Mergi cu 60 în zona de 30 și rămâi fără Audi 4×4 de 70.000 euro.

  10
  19
 • Poi pe cine sa aresteze si ăstia? Pe un inconstient amărât…La komisarul șpăgar pe țuica si 500 de lei per gater si balastieră i-au dat drumul acasă ,l-au ținut 6 zile că le strică cota de spagă.Poi cum sa fii comisar sef si sa ceri așa puțin? După ce va da statul in judecată si justitia il va repune in drepturi ,plus comensari morale o sa schimbe procedura.

  16
  3
 • Ce stire e asta? :))) vainde capu meu…

  Gheorghita a spart o banca… si a mers la inchisoare desi nu a facut rau nimanui ca banii furati au fost acoperiti de asigurare si din cauza unei oferte speciale nici macar nu a crescut pretul asigurarii pentru banca respectiva.

  #freeGheorghita #DaNamFoEuShefu’

  … vai de viata noastra…

  14
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS