Social

Gestul remarcabil a 22 de muncitori de la ferma Agrocarmolact care a emoționat conducerea firmei

Gest remarcabil făcut de 22 de muncitori de la ferma de vaci de lapte Agrocarmolact. Ca să nu riște vreo infectare în masă în cazul în care vreunul dintre ei ar cotacta Covid-19, oamenii au acceptat să se izoleze voluntar în incinta fermei și să aibă grijă de cele 1500 de animale.

”În aproape 30 de ani de când administrăm cele două societăți, pentru mine, acest gest a fost unul dintre cele mai emoționante și mai copleșitoare”, a spus dr. Eugen Creoșteanu, administrator.

”Doresc să scot din anonimat un gest colectiv ce se petrece în aceste momente tulburi. Ferma de vaci cu lapte Agrocarmolact, cu un efectiv de peste 1500 capete, risca o mare catastrofă (hrănire, muls, întreținere etc) dacă unul din îngrijitori s-ar fi îmbolnăvit de cumplita boală care bântuie lumea. Asta ar fi însemnat carantinarea tuturor contacților, adică a cel puțin două schimburi de muncitori ce deservesc ferma. O catastrofă atât pentru colectivul angajat cât și pentru viața animalelor. În fața unei astfel de perspective sumbre, muncitorii fermei (o parte din ei) 22 de bărbați, au acceptat izolarea voluntară în incinta fermei pe timp de o lună, asigurând astfel continuitatea activității. Un gest, de excepțională înțelegere a unei situații limită prin care trece omenirea.

În aproape 30 de ani de când administrăm cele două societăți, pentru mine, acest gest a fost unul dintre cele mai emoționante și mai copleșitoare. Vreau să le mulțumesc și să-mi cer scuze că am avut îndoieli. Doresc să le mulțumesc și familiilor lor care a acceptat acest sacrificiu de despărțire temporară, mai cu seamă în perioada Sărbătorilor Pascale. Le doresc multă sănătate alături de respectul meu. Aceste gesturi, mă fac să cred că încă nu-i totul pierdut”, a transmis medicul veterinar Eugen Creoșteanu Eugen, administrator a S.C. Carmolact și Agrocarmolact SRL.

CITEȘTE ȘI:

15 comentarii

 • Felicitări celor care au luat acestă decizie și familiilor care i-au susținut!
  Felicitări acestor Oameni!

  • Îmi fac mia culpa că nu am făcut această propunere în cadrul primei postări.
   Revin cu rugămintea atât pentru redacție cât și pentru Administratorul celor două firme, să publice cu ACORDUL celor 22 de BĂRBAȚI, numele lor și ale familiilor care i-au susținut.
   .
   Felicitări BĂRBAȚILOR!,
   Felicitări FAMILIILOR!

 • Tot mai aștept niște gesturi remarcabile din partea bugetarilor de lux din justiție și SRI !!! Le plătim salarii astronomice și pensii speciale nesimțite și nenumărate privilegii iar ei NU sunt solidari cu poporul.

 • Cu respect, voi nominaliza acesti barbati
  Lazar Cristian, Moldovan Marius, teh veterinary
  Bucila Mihai Sieut, Buta Ioan Pinticu, Ceusan Marius Archiud, Cira Marcel Monor, Condrea Cosmin Archiud, Costinea Gavril Ardan, Covrig Valer Batos, Creanga Gheorghe Pintic, Cristurean Darius Sieu-Odorhei, Danciu Leon Pintic, Ivanov Radu Sintereag, Kovacs Alexandru Monor, Nascutiu Ioan Sieu-Odorhei, Pavaloaie Marin Sintereag, Rostas Traian Ocnita, Toderic Marin Vatava, Todoran Marius Caila, Bugnar Danila Pinticu, Teglar Sorin Caila, Condrea Ioan Archiud, ingrijitori. Tuturor le multumesc.

  • Felicitări lor și familiilor!
   Să le spuneți că le prețuim decizia luată de a-și proteja familiile și siguranța locului de muncă, pentru ca să ne puteți livra produse sigure, de calitate.
   Mulțumim!

  • Foarte adevarat, haideți să încercăm să cumpărăm produse făcute în România indiferent din ce sector al industriei vin, să ne ajutăm semenii. Când mergi in piața agroalimentara si vezi producători agricoli pe care nu i-ai văzut niciodată pe ogor ,și îi mai auzi că îți zic că produsul cutare îi sută la sută din grădina lui,iar ei multi nu au nici grădina, îți vine in minte intrebarea, oare cine dă la acești oameni certificat de producator.

 • După ce trece nebunia asta ar fi un gest frumos din partea patronului să facă o masa pentru cei 22 de angajați iar el sa ii servească la fel cum Hristos a spălat picioarele apostolilor.Nu ar strica și o primă acum de Paști pentru familiile lor chiar daca scade un pic profitul la patron.

  • Un mare om a spus sa luam aceasta perioada de carantină ca pe UN TEST și a avut dreptate,aici se vede cine e își poate controla comportamentul și cine cedează, salutări la toți și sărbători fericite alaturi de cei dragi cu stima Th.Vet.Lazar

  • Recunoștința ați văzut-o, cred, parcurgând articolul. Răsplata va fi pe măsura gestului, vă asigur.

  • Cer scuze că,,dau din casă” dar știu din sursă sigură că domnul doctor Creoșteanu plătește în plus de salariul lunar ,încă 3000 de lei pt fiecare angajat,plus 3 mese gratuite și condiții decente de trai .În concluzie nimeni nu ia mai puțin de 5000 lei net/lună,deci se poate și in România,cînd patronul îi consideră colegi pe proprii angajați.Îmi ridic pălăria în fața dumneavoastră domnule doctor și vă doresc din suflet mult succes și sănătate.

  • Aveți dreptate doamna Mărioara,doar că și noi ar trebui să cumpărăm doar produse din România,așa ajutăm și firmele românești să prospere,să fie locuri de muncă și nu să încurajăm plecarea în străinătate la cules de șparanghel,sau la sters pe cur bătrînii Europei,care am văzut că la nevoaie ne-au arătat curul.

 • Domnule Sângeorzan,
  Sunt implicate și fonduri europene în această fermă, folosite cu maximă eficiență, de către oameni pricepuți. Așa că n-ar strica să vă interesați mai mult despre ce bani au ajuns de la UE în România și cum au fost folosiți. Iar despre cei ce au ales să plece să muncească în Germania la cules sparanghel, nu cred că sunteți în măsura a vă pronunța, atâta timp cât nu înființați dumneavoastră o cultură de acest gen și să fiți în stare a caza și plăti oameni măcar cu jumătate din banii ce se obțin acolo. Iar sezonieri plecați acolo, vor veni cu cele câteva milioane de euro în țară, cheltuindu-i aici, plătind taxele incluse în produsele cumpărate, pentru ca statul român să poată plăti ajutoare sociale celor ce, ca dumneavoastră, stau și le plâng de milă.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.