Ghiozdane și rechizite pentru cei mai săraci copii din Bistrița-Năsăud

Holistic

Peste 4200 de preșcolari și elevi din Bistrița-Năsăud au primit zilele trecute ghiozdane prin proiectul ”Șanse egale la educație”, derulat prin Ministerul Educației Naționale prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate. Proiectul are ca obiectiv prevenirea abandonului școlar și părăsirea timpurie a școlii în rândurile copiilor din familii sărace.

”Programul facilitează participarea la învățământul obligatoriu a elevilor și preșcolarilor proveniți din familiile cele mai defavorizate. Se asigură materiale școlare în mod complementar schemei naționale, deci primesc aceiași copii care beneficiază de programul național de rechizite școlare sau de programul național de tichete sociale. La noi în județ au fost acordate 4012 de ghiozdane elevilor din clasele II-VIII și 410 pachete cu rechizite pentru preșcolari”, a spus inspectorul general adjunct Deak Zoltan, într-o conferință de presă.

Potrivit acestuia, tichete sociale de câte 50 de lei primesc acei copii de grădiniță care fac parte din familii unde venitul mediu pe mebru de familie este foarte mic.

Ghiozdanele au fost distribuite tot acelor copii care au primit la început de an rechizite prin programele naționale ca să fie motivați să vnă la școală.

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads-sub articol

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.