Actualitate

Gimnazială 1, ”Tudor Jarda” și Liceul de Servicii, gata. Lucrări la CNLR și ”Avram Iancu”

Școala Gimnazială nr. 1, Liceul de Muzică ”Tudor Jarda” și Liceul Tehnologic de Servicii din Bistrița își așteaptă elevii în clase, la finalul proiectelor de modernizare. În schimb, la Colegiul Național ”Liviu Rebreanu” mai sunt lucrări de făcut, iar la Școala Gimnazialå ”Avram Iancu urmează să înceapă reabilitarea.

”Unitățile de învățământ din Bistrița sunt gata pentru începerea școlii! La nivelul municipiului, 11 licee, 6 școli gimnaziale și 9 grădinițe cu personalitate juridică îi așteaptă, de luni, pe cei 15.000 de elevi și preșcolari.

Am vizitat unități care au șantiere în desfășurare sau sunt cu lucrările de reabilitare la final.

Școala Gimnazială nr. 1 și Liceul de Muzică ”Tudor Jarda” vor putea primi elevi la clase, lucrările rămase de finalizat nefiind de natură să împiedice activitatea didactică.

La Liceul Tehnologic de Servicii reabilitarea este încheiată, recepția tehnică a fost făcută, iar noul an școlar aduce condiții foarte bune pentru cei care vor învăța aici o meserie.

Colegiul Național ”Liviu Rebreanu” are un grad de reabilitare avansat, dar încă mai sunt finisaje interioare și exterioare de efectuat. Prin urmare, unii elevi vor face ore la biblioteca unității de învățământ, la sediul CeTin și la Gimnazială nr. 4, dar toate cursurile vor începe dimineața, într-un singur schimb.

La Școala Gimnazialå ”Avram Iancu” urmează a se da drumul reabilitării prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Deocamdată, 3 clase își vor desfășura cursurile la Colegiul ”Infoel”.

Educația reprezintă o prioritate pentru municipalitate. Investim masiv în infrastructura școlară, atât în reabilitarea clădirilor, cât și în componenta de dotări, dar aceste intervenții presupun și un grad de disconfort. De aceea, le mulțumim cadrelor didactice, elevilor și părinților pentru răbdare și înțelegere!”, spune primarul Bistriței, Ioan Turc.

11 comentarii

  • Vom avea școli faine și noi, ceea ce e foarte bine. Mai rămâne ca actul didactic să se ridice la nivelul infrastructurii pe care o modernizează Primăria.

    12
    22
  • Paradoxul bistritean: sa fii elev la Liviu Rebreanu si sa faci cursurile la Generala 4 si asta pentru cel putin 2 ani.

    De ce nu se muta clasele de la Generala 3 la Generala 4 ,poate ne explica domnul Turc, ca eu nu ii inteleg logica.

    12
    2
    • La Gimnaziala 1, luni inca nu erau gata lucrarile, nici macar usile nu erau puse. Ni s-a spus in sedinta cu parintii ca inca 2 saptamani vor face in alta scoala cursuri, sau vor intra copiii pe schimburi. Da bine in presa, dar realitatea e alta.

      20
    • Cel mai fain e sa fii elev de liceu in Liviu, an terminal, si sa nu fii facut nici o ora de curs in clădirea liceului…

      12
      1
  • Care a fost criteriul care a stat la baza alegerii claselor/elevilor CNLR, care vor studia în locațiile menționate? Copiii sunt mici, unii vor avea de mers până la Școala Generală Nr 4 ( o unitate școlară reabilitată și nimic de reproșat) dar greu de ajuns, în condițiile în care mijloacele de transport nu pot circula pe B-dul Decebal-A.Muresanu și nu toți avem autoturisme. Cred că trebuia să se țină cont de vârsta copilului și de domiciliul real. Nu încăpeau toate clasele la Bibliotecă și CETIN? Da, vrem să învețe, facem sacrificii in acest sens (vorbesc în numele meu) dar … cine îmi va garanta că fiica mea, la 10 ani, nu va avea nicio problema pe traseul Eminescu -Lama? Mulțumesc domnule Turc pentru că ați mai adăugat o grijă în cârca noastră.

    22
    4
    • Asa ne-am chinuit noi cu copiii de la generala 1 pe pietonal sau pe unde i-au mai trimis, timp de 3 ani, pe propria cheltuiala

      2
      1
  • rog parintii elevilor de la CNLR sa reconsidere programul de la ora 7 dimineata al copiilor. Pt unii dintre noi era convenabil. Cand elevii sunt impartiti in 3 locatii ganditi va cum se impart profesorii de limbi straine, sport, religie si altele intre 3 locatii. Va fi o calilate inferioara a cel putin acestor ore doar pt ca nu ne putem trezi mai devreme….

    6
    6
  • Domnule primar mai săpați mult în oraul nostru până când va fii închis sensul de la Apolo? Știați că începe școala și pt gen 4 nu este mijloc de transport stația Lamă fiind indisponibilă și traseul liniei 1 deviat pe 1 Decembrie. Până când copiii noștri vor fii bătaie de joc. Vi se pare normal ca un copil de 11 – 12 ani cu un ghiozdan de 6-7kg să meargă de la Lamă atâta drum pt a lua autobuzul.

    11
    1
  • Foarte frumos din partea d-lui primar!!!☹️ Oare de ce nu se postează de exemplu cu minunata școală gen 3? Pentru ca nu are cu ce se lauda? Pentru ca arata ca pe vremea părinților? Sau pentru ca aici copiii din clasele primare sunt nedreptățiți și chinuiți cu ore de după-masă? Dar oare ii pasa dansului de viitorul acestor copii?

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.