Actualitate

Când s-ar putea redeschide traficul rutier în zona Decebal

Lucrările la pasajul pietonal subteran din zona Pieței Decebal, parte a proiectului european de reconfigurare a axei de transport și reluate la sfârșitul lunii august, continuă. Utilejele de forat au fost puse la treabă.

”Se lucrează intens la pasajul pietonal subteran din Decebal!”, spune primarul Ioan Turc într-o postare pe Facebook, în care, răspunzând unei întrebări legate de data redeschiderii circulației în zonă, precizează: ”Dacă nu intervin alte probleme, la final de octombrie preconizăm că se va deschide traficul rutier”.

Pasajul va avea inclusiv lifturi și scări rulante pe componenta de urcare. Vor fi realizați 200 de piloni suplimentari în zona căilor de acces, fiind utilizate, pentru rapiditate, trei foreze, după care vor demara lucrările pentru turnarea plăcii peste pasaj, în vederea deschiderii integrale a circulației auto pe axa reconfigurată de transport Gării – Decebal – Andrei Mureșanu – Năsăudului.

Reamintim că lucrările la pasajul pietonal subteran din Piața Decebal au fost oprite pentru o expertiză solicitată de Inspectoratul de Stat în Construcții în urma unei sesizări. “A fost finalizată expertiza, avem și soluția tehnică potrivit căreia pe zonele de intrare – ieșire trebuie să mai fie turnați niște stâlpi de susținere. Proiectantul spune că el a gândit suficient de bine soluția de rezistență, dar ca să nu mai treneze lucrurile, fiindcă te trezești la tribunal cu contraexpertiză și alte studii care ar trebui să elucideze probleme, am zis că mai turnăm niște stâlpi”, declara recent primarul Bistriței.

Proiectul cu fonduri europene ”Reconfigurarea axei de transport public pe traseul str. Gării – b-dul Decebal – str. Andrei Mureșanu – str. Năsăudului” (63,8 milioane lei, circa 13 milioane euro) constă în: realizarea de benzi dedicate transportului public, realizarea pistelor pentru bicicliști, reabilitarea trotuarelor, realizarea unui sistem rutier nou la partea carosabilă, realizarea unui pasaj pietonal subteran pe B-dul Decebal în zona pieței, iluminat public cu sistem de telegestiune, modernizarea stațiilor de transport public existente, realizarea de sisteme de monitorizare video. Capacități: stații de transport – 10, lungime piste bicicliști – 4.596 m, lungime trotuar – 4.435 m, lungime carosabil reabilitat – 2.347 m. Constructor este M.I.S. Grup.

21 comentarii

 • De 2 ani auzim acest slogan, O singura exceptie, Au scos faza cu firele electrice ingropate! Dupa spusele edilului nu sunt bani! Au bagat bani pt scari rulante ín pasaj , ín bordurile puse aiurea,apoi scoase,puse altele.. toate astea coasta bani, plus manopera de doua ori. Multa risipa ,foarte multa, te apuca plansul cand vezi cum bat joc de bani nostri. Jumatate din lucru efectuat este bataie de joc. Uitativa la trotuarele cum arata la imbinarea cu soclul caselor… Bietii oameni acuma sa repare din nou pe bani lor! Trebuie facute aceste lucrari, este bine CA se face, dar ne asteptam dupa ani de disconfort sa fie facute lucrari de calitate!

  42
  7
 • Aglomerația dacă observam bine s a mutat în zona Calea Moldovei. Sunt foarte multe magazine în zona, plus cei care întra în oraș.Acolo e adevărată problema ,în Decebal se rezolva cu un sens giratoriu și nu se mai îngropau de pomana milioane de euro. Acum municipalitatea nu este în stare sa rezolve criza auto de pe Moldovei .

  36
  1
 • Mai ales ca va avea lifturi cetatenii vor fi serviti ca lumea ca in occident asa ca mai incet cu mistocareala.
  Orasul va arata din ce in ce mai frumos si se impune inca trei astfel de treceri acolo unde au fost indicate de mine intr-o sedinta CL pe vremea fostului Primar care a si demarat proiectul din Decebal iar domnului TURC il rog sa mai execute astfel de pasaje care pun in siguranta traficul si la masini si la oameni in locurile aglomerate.
  Bravo constructorului , bravo administratiei care totusi se straduieste sa ne multumeasca pe toti cat se poate.

  7
  62
  • Va doresc mulți ani, dar nu vreau sa fiu pesimist Fred ca dumneavoastră nu o sa aveți parte de un astfel de oraș frumos ca si în occident, noi rămânem tot la pupincurism

   11
  • Baloane, pun pariu că nu ai habar să șofezi.
   Și dacă ai, te provoc să șofezi în traficul mizerabil din Bistrița câteva ore. Și după aceea să văd dacă mai Kiss știi tu unde amatorii care au creat harababura asta.
   Mai povestim luni, prima zi de școală, o să vă înjure până și elevii din clasele primare 😄

   10
   1
 • Din minciuna in minciuna , n-o sa iasa treaba buna ! Pe cine sa credem , pe d-l Farcas de la MIS care spunea zilele trecute ca (inca) nu exista solutie tehnica sau pe d-l primar care spune ca s-ar putea sa se deschida traficului acea zona , cu problema inventata , ca sa se mai dea niste bani firmei constructoare. Evident , cea mai simpla solutie este sa se astupe groapa. Nu trebuie sa va fie rusine d-le primar. Oameni mai gresesc dar mereu au ocazia sa-si recunoasca greseala si sa se corecteze.

  27
  3
 • Acuma s a cam dublat valoarea pasajului cu încă 200 de piloți forati!!!!!!ca mi sul trebe sa mănâncă și el de undeva nu?????@@!!!

  14
 • Primarul Pinocchio lovește din nou, sper că acest articol sa fie salvat, la final de octombrie sa ii arătăm magnificului primar, cum pot miti oamenii ăștia cum respiră, cred, la noi la lana bălăriile sunt la ordinea zilei, nu trotuare, bălării, groapa asta va deveni subiect de breaking news in curând că nu mai suportam

  23
  2
  • Pacat…tu doar acjm ti ai dat seama ca e un mincinos ordinar (zilnic)?
   Cu statia de asfalf ne a mintit ca face 50km pe an…acum trebuia sa fie cu asfaltarea pe la gherla…dar a scapat !

   16
   1
  • Aveti dreptate asa a mintit sí ín vara, cum CA stratul de uzura pe linia verde se va asterne ín curand, dar nu mai tarziu de luna august. Nici pomeneala de asa ceva,e drept anul nu a specificat! Risipa ,lucru de mantuiala sí minciuni de nu stiu cum ai mai rabda Dumnezeu!

 • Ebuna grija pt.circulatia rutiera dar preocuparea pt.cetatean??? el pe unde circula? Sunt de acord ca orasul va arata mai frumos peste ani (nu stiu cati)dar momentan e o adevarata aventura sa circuli pe trotuarele din Bistrita care sunt desfundate ,pline de gropi si de gauri.Si circulatia rutiera se poate ameliora cu toate blocarile necesare modernizarii daca se scoate in teren politia locala sa dirijeze circulatia care se blocheaza la anumite ore si locuri(intersectiile de la posta veche,garii cu decebal ,calea moldovei etc ).Privim spre viitor dar sa nu uitam prezentul in care traim.

  13
  0
  • Corect!
   Am vazut odata doi batrani stateau in statia de autobuz de la electro…ploua…stateau sub picuratorul de la caciula stalpului din gardul liceului ..cu o groapa plina cu apa in fata ..o gramada de pietris in dreapta si pamant in stanga…
   Ce era in spate? Gardul liceului!

   11
 • DORU. Tu cati ani ai ba baiatu de sofat si spune-mi te rog ce ai vizitat prin Europa cu masina si pe urma mai vorbim.Ce varsta ai bai baietelu ?
  Vezi sa nu iti inghiti pariul ca o sa vomiti trei zile la rand.

  1
  12
  • Deh,Bălane…poate o sa vomite omul.Nu toti au stomac de suină ca tine care linge si inghite orice.Si cum vine asta ecologistule? Adica ai poluat prin Europa cu tigaia aia a ta?

   6
   0
 • Domnule Bertrl, sunt balarii pentru că, primarul a mai pus un director la direcția de servicii, care iubește verdeață, cel mai mare arboricolog.
  Domnule primar, și distrus o direcție care era oricum bine organizata, e drept nu putea face mai mult decât câți bani primea de la buget, dar oricum orașul arata altfel.
  Ce mai anima orașul sunt rondourile de flori frumoase, dar am înțeles că și pe doamna de la spatii verzi a mazilito tot acest Tetcu, adică a plecat din cauza lui.
  Oare primarul asta are ochelari de cal?
  Nu vede că este sabotat, că și bat joc de el, au înțeles „unii” că îi place periat și lăudat și profită din plin, am auzit că de unii chiar se teme, oare de ce?
  A călcat pe bec?
  Domnule primar multe și promis în campanie dar ai ajuns o dezamăgire maxima pentru multi care te-au votat.
  Ai pierdut multi oameni datorita încăpăținari și fuduliei.
  Păcat.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS