Social Sport

Gloria Bistriţa, fără bani, deocamdată, de la bugetul local. Află de ce!

Și în B, şi fără bani. Aceasta este situaţia clubului Gloria Bistriţa care nu a primit, joi, cele două milioane de lei de la bugetul local, deşi întreaga conducere a clubului a fost prezentă la Primărie să-i convingă pe aleşi.

Înainte să înceapă şedinţa extraordinară a Consiliului Local Bistriţa, a avut loc o şedinţă a comisiilor reunite ale CL la care au participat preşedintele Gloriei, Jean Pădureanu, prim-vicepreşedintele clubului Constantin Sănduţă, directorul general-adjunct Răzvan Grec, directorul economic Marius Petrina, antrenorul Nicolae Manea şi mai mulţi membri ai Consiliului Director printre care Vasile Bar, Gheorghe Șanta şi Florin Urîte.

Potrivit viceprimarului PNL Andrei Rusu, în acest cadru, reprezentanţilor Gloriei Bistriţa li s-au adresat cinci întrebări la care aceştia nu au dat răspunsuri, aleşii locali fiind nemulţumiţi de atitudinea adoptată. Printre altele, consilierii au vrut să ştie câţi angajaţi are clubul, ce salarii încasează aceştia, dar şi care sunt contractele jucătorilor. Tot aici, a luat cuvântul şi antrenorul Nicolae Manea care a spus că va rămâne alături de echipă şi va pune umărul pentru ca aceasta să ajungă din nou în prima ligă. Tot aici, Jean Pădureanu a spus că nu se va retrage niciodată din fruntea clubului fiindcă nu vrea să părăsească, la greu, corabia.

În timpul dezbaterilor din şedinţă, deşi majoritatea celor care au luat cuvântul au fost de acord că Gloria Bistriţa trece printr-un moment greu, proiectul de alocare a două milioane de lei de la buget Gloriei a fost respins cu zece  voturi „pentru” şi cinci abţineri din partea consilierilor locali Alin Seserman, Gabriel Cordovan (PDL), Andrei Rusu, Viorica Calo (PNL) şi Illyes Istvan (UDMR). Unii dintre ei au fost nemulţumiţi că nu au primit niciun răspuns la întrebările adresate, iar alţii pentru că Gloria nu a venit, la şedinţă, cu un plan clar de management.

Clubul condus de Jean Pădureanu a trimis o simplă adresă Consiliului Local prin care cere să i se aloce banii prevăzuţi prin contractul de asociere cu Primăria Bistriţa, respectiv două milioane de lei.

„Pentru perspectiva imediată (anul competiţional 2011/2012), funcţie de capacitatea de finanţare, obiectivul poate fi promovarea în Liga 1 (circa 4 milioane de euro) sau reconstrucţia unei echipe tinere, competitive, bazată mult pe elemente locale (circa 2,5 milioane de euro)”, se arată în adresa trimisă CL Bistriţa de către club fără menţiunea dacă aceşti bani ar trebui asiguraţi de la bugetul local sau şi din alte surse.

De partea Gloriei, pe tot parcursul dezbaterilor, a fost primarul Ovidiu Creţu care a spus, la final, că va reintroduce pe ordinea de zi a unei şedinţe a CL acest proiect de hotărâre în speranţa că vor fi mai mulţi aleşi prezenţi, în special de la USL, aşa încât să nu mai existe probleme de cvorum.

Totuşi, în timpul intervenţiilor sale, primarul a subliniat de mai multe ori că ziua de joi a fost una în care Gloria a putut afla dacă oraşul este de partea ei şi dacă o susţine sau nu. Rezultatul votului nu mai lasă loc interpretărilor. Oraşul, prin aleşii săi, a arătat că nu mai susţine Gloria Bistriţa.

Cristiana Sabău

   

Etichete

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.