Sport

Gloria se cârpeşte. Doi foşti campioni se antrenează la Bistriţa

Antrenorul Gloriei Bistriţa, Nicolae Manea, a declarat că pe lângă numeroşii jucători din judeţ şi de la juniori, în cantonamentul de la stadion au intrat şi doi foşti campioni cu CFR Cluj şi Dinamo: Emil Dică şi Adrian Iordache. ”Vom vedea dacă reuşim să-i legitimăm”, a spus el.

”Echipa a intrat în cantonament la stadion. Faţă de lotul pe care l-am avut la reunire au mai apărut vreo cinci jucători, unii mai cunoscuţi, în sensul că au jucat şi în prima ligă, mă refer la Emil Dică şi Adrian Iordache, care deocamdată se pregătesc cu noi şi vom vedea dacă reuşim să-i legitimăm. În rest, numai copii din judeţ, de la juniori şi câţiva care au mai rămas din vechiul lot. Au plecat 11 titulari, e greu să facem o echipă care să scape de retrogradare. Voi avea o discuţie cu conducerea, să vedem ce se vrea. E greu să ne salvăm în condiţiile în care şapte sunt juniori, opt de la judeţ. Nu poţi să ţii pasul cu Liga I. Va fi foarte dificil, dacă nu se găsesc soluţii, să ai cât de cât o şansă. Timpul e foarte scurt până la reluarea campionatului, credeţi că o echipă se formează într-o lună? Din lotul vechi au mai rămas doi inşi, Kanon şi Curtuiuş, restul au dispărut. E foarte puţin pentru ce dorim”, a spus Nicolae Manea.

Mijlocaşul Emil Dică (30 de ani, peste 160 de meciuri în Liga I) a jucat pentru FC Argeş, Pandurii Târgu Jiu, Internaţional Curtea de Argeş, Rapid şi CFR Cluj, devenind campion şi câştigător al Supercupei României cu echipa clujeană în 2010. Fundaşul Adrian Iordache (32 de ani, peste 165 de partide în prima ligă) a evoluat pentru Dinamo, Oţelul Galaţi, FC Argeş, Rapid, Şinik Iaroslavl, Alki Larnaca, AEL Limassol, Khazar Lankaran. A ieşit campion cu Dinamo în 2000 şi 2004.

Dintre jucătorii care au plecat, Paul Anton şi Cornel Predescu au semnat cu Pandurii Târgu Jiu, iar brazilianul Romario Pires cu Petrolul Ploieşti. Ivorianul Wilfried Kanon este dorit de Dinamo, iar portarul Emilian Dolha ar putea ajunge la Oţelul Galaţi.

”Dolha are o ofertă de la Galaţi, pe care o aşteaptă în aceste zile. S-a renunţat la toţi jucătorii străini, s-a zis că nu au confirmat, dar văd că îi iau alte echipe. Romario a plecat la Petrolul, pe Kanon îl vrea Dinamo. Traversăm o perioadă grea. Uşor nu ne va fi. Degeaba sunt jucători tineri, trebuie să aibă şi ceva talent. Am cerut conducerii un cantonament în Antalya, dar nu se ştie. Avem condiţii bune la Bistriţa, dar cu cine jucăm amicale? Dacă-l realizează bine, dacă nu, asta e”, a adăugat Manea.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS