Actualitate

Google digitalizează Via Transilvanica

Mai mulți reprezentanți de la Google au vizitat sediul Asociației Tășuleasa Social. Intenția Google este să digitalizeze o mare parte din traseul de lungă distanță, astfel încât oamenii să se poată plimba virtual pe cel mai lung traseu din România.

Peste 800 de kilometri de pe Via Transilvanica sunt acum pe Google Street View.

Câteva locuri unde puteți începe plimbarea virtuală pe Via Transilvanica în Street View:

– Isverna: https://shorturl.at/ijJ37 (Mehedinți)

– Biertan: https://shorturl.at/vHU15 (Sibiu)

– Lacul Iezerul Sadovei: https://shorturl.at/qvEY6 (Bucovina)

Via Transilvanica, proiectul Asociației Tășuleasa Social inițiat în anul 2018, reprezintă un traseu turistic și de pelerinaj de 1.400 km care pornește din Bucovina, de la Putna, străbate Transilvania și se încheie la Drobeta Turnu Severin. În Bistrița-Năsăud, traseul trece pe aproape 200 km prin comunele Lunca Ilvei, Prundu Bârgăului, Tiha Bârgăului, Bistrița Bârgăului, Livezile, Budacu de Jos, Cetate, Dumitrița, Mărișelu, Șieu, Șieuț, Monor, dar și prin municipiul Bistrița. Scopul proiectului este să pună în valoare bogățiile cultural-istorice și naturale ale României, cu reflectare atât în comunitățile locale cât și cu ecou internațional. Fiind un traseu public, este destinat tuturor iubitorilor de drumeție, natură și sport, care îl pot străbate la pas, cu bicicleta ori călare. Via Transilvanica trece prin zece județe, zone de mare importanță culturală, istorică și naturală, fiind în același timp un adevărat catalizator pentru culturile care coexistă de secole în țara noastră.

2 comentarii

  • Voluntari Tasulesei si initiatorul Alin Useriu trebuiesc laudate foarte mult pentru perseverenta din ultimi 28 de ani pentru comunitatea locului, pentru judet si pana la urma pentru tara si viitorul copiilor nostri prin actiunea si dedicatia.

    18
    1
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS