Actualitate Recomandări

Grădinița din Sărata va fi reabilitată cu 450.000 de lei, bani din PNRR

Ministerul Dezvoltării a aprobat finanțarea proiectului de creștere a eficienței energetice a clădirii Grădiniței cu Program Normal Sărata prin Programul Național de Redresare și Reziliență, informează primarul Ioan Turc.

”Clădirea va beneficia de termoizolarea pereților exteriori și înlocuirea tâmplăriei exterioare. Vor fi introduse soluții de ventilare naturale pentru aerisirea controlată a spațiilor ocupate și evitarea apariției condensului pe elementele de anvelopă, iar pentru asigurarea calității aerului interior, va fi instalat un sistem de ventilare mecanică.

Vom reabilita și moderniza instalația de distribuție a agentului termic și instalația de iluminat, iar corpurile de iluminat fluorescent și incandescent vor fi înlocuite cu corpuri de iluminat cu eficiență energetică ridicată și durată mare de viață, inclusiv tehnologie LED.

Proiectul prevede și instalarea unor sisteme descentralizate de alimentare cu energie utilizând surse regenerabile, precum instalații cu captatoare solare termice sau panouri solare fotovoltaice și pompe de căldură, în scopul reducerii consumurilor energetice din surse convenționale și a emisiilor de gaze cu efect de seră.

Totodată, avem în vedere refacerea acoperișului, inclusiv repararea sistemului de colectare şi evacuare a apelor meteorice la nivelul învelitorii.

Nici de la acest obiectiv nu vor lipsi punctele de reîncărcare pentru vehicule electrice.

Pentru realizarea acestor lucrări este alocată o sumă de peste 450.000 lei”, a scris primarul.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.