Social

Grevă de avertisment la Poștă. Ce anunț a făcut compania după protest

Cei 300 de angajați ai Direcției Județene de Poștă Bistrița-Năsăud au întrerupt lucrul în această dimineață timp de două ore, nemulțumiți de salariile mici și de condițiile de muncă. Poștașii așteaptă finalul lunii, iar dacă nu se rezolvă nimic opresc total activitatea.

ACTUALIZARE Poșta Română a transmis miercuri, printr-un comunicat, că, din luna iunie a acestui an, salariile vor creşte, în medie, cu 250 de lei: ”Suntem convinşi că reformele profunde desfăşurate în ultimii ani au avut rezultate vizibile şi concrete, majoritatea covârşitoare a salariaţilor susţinând drumul vizibil ascendent al Poştei Române. Asigurăm toţi partenerii şi toţi clienţii noştri de faptul că toate obligaţiile contractuale ale Poştei Române vor fi îndeplinite întocmai. Asigurăm pe toţi beneficiarii de servicii poştale, inclusiv pensionarii şi beneficiarii serviciilor de justiţie din România, că activitatea nu va fi perturbată”.

ȘTIREA INIȚIALĂ: Sindicaliștii care au întrerupt lucrul au cerut o majorare salarială de 400 de lei net şi o creştere între 5 şi 10% a sporurilor de loialitate. 

”Am ieșit în stradă din cauza greutăților pe care le au angajații Poștei, salariile minime pe economie și condițiile de muncă inumane. În acest moment, două treimi dintre salariații din Poștă primesc salariul minim pe economie. Salariile au fost mărite doar atunci când a decis Guvernul, compania nu a făcut majorări. Cred că suntem singura companie de stat care e salarizată cu minimul pe economie. Astăzi am făcut grevă de avertisment. În cazul în care până la finalul lunii nu se vor soluționa problemele pe care le-am ridicat companiei, vom declanșa greva generală, ceea ce înseamnă că oamenii nu vor mai primi pensiile acasă, nu vom mai duce corespondența, se va bloca total activitatea”, a spus Horia Moruțan, lider sindical.

Potrivit lui Horia Moruțan, conflictul de muncă a fost declanșat fiindcă a expirat Contractul colectiv de muncă în 31 ianuarie, iar până acum nu s-au demarat discuții pentru încheierea unui nou contract.

”Conducerea companiei vrea să nu mai avem niciun drept, să fim negri pe plantație. Vrem să fie menținut contractul de muncă în forma agreată acum doi ani, cu modificările legislative care au intervenit, majorarea salariului cu 400 de lei net pentru fiecare salariat și majorarea sporului de loialitate, să fie aplicat maxim la fiecare angajat care are dreptul să-l primească și astfel să se facă o diferențiere între cei debutanți și cei cu vechime”, a spus el.

Etichete

6 comentarii

 • Companiile de poștă din întreaga lume au probleme grave, existențiale. Practic sunt în proces de lichidare.
  De la an la an au; cifra de afaceri mai mică, mai puțini angajați, lumea NU mai trimite scrisori, pensionarii primesc pensia în cont bancar.

  Spor de fidelitate se acordă acolo unde e greu să recrutezi noi angajați, de exemplu sudori, dacă îți pleacă sudorul cu greu mai găsești altul.
  La Poștă în străinătate găsești la mediat pe unul din Orientul Mijlociu, Nordul Africii și îl plătești cu salariul minim.
  La fel e în toate domeniile, în care nu e nevoie de diplomă, specializare. Calificarea de face la locul de muncă în câteva zile, maxim o săptămână. Deci te poate înlocui oricând și îți poate da minimul pe economie.

  Acum dacă vreți salarii mai mari, prețul scrisorilor ar trebui să crească!
  Cat costă o scrisoare obișnuită în Danemarca? 16 lei
  Cat costă dacă trimiți o scrisoare în străinătate? 30 lei
  Cat costă o scrisoare recomandată? 90 lei

  Măriți tarifele și măriți salariile!
  Sau măriți salariile și dați afară 10% dintre salariați.
  Aș vrea să văd Bugetul Poștei Române , dar dacă Directorii sunt numiți politic, e clar ca Firma o duce din rău în mai rău.

  14
  16
  • 🇩🇰 Mă rumânule care te crezi danez….sa-i concedieze si sa emigreze in Danemarca , ca si tine???
   Du-te bate-ti coasa in fața Micii Sirene, poate iti dau pasaport danez si scapi de frustrari 😉

   27
   3
 • Rog redacția ca denumirea de Danemarca să fie înlocuită cu vreun emoticon că deja tot ce se întâmplă în Bistrița este comparat cu Danemarca, pardon cu 🤕!

  15
 • Minciuni la prețurile ce ziceți și mai sunt multi fara plata in cont că nu sunt bancomate și oameni nu știu să umble cu ele și iau comision bani de o paine

  2
  1
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.