Social

Greva salariaţilor CJP se suspendă, pensiile vor fi plătite la timp

Greva salariaţilor din Casele Judeţene de Pensii a fost suspendată, după ce sindicaliştii au convenit cu premierul şi miniştrii Muncii şi Finanţelor alinierea salariilor la cele ale angajaţilor din Casa de Pensii. Detaliile vor fi stabilite într-o nouă întâlnire pe care sindicaliştii o vor avea în perioada următoare cu reprezentanţii Ministerului Muncii. Premierul Marcel Ciolacu a cerut ca pensiile să fie plătite la timp în luna decembrie.

”Începând cu data de 4 decembrie 2023, se reia integral activitatea Casei Județene de Pensii Bistrița-Năsăud. Greva se suspendă!”, a anunțat Casa Județeană de Pensii Bistrița-Năsăud.

Reprezentanţii Guvernului şi partenerii sociali au agreat o soluţie de principiu pentru alinierea salariilor angajaţilor din casele judeţene de pensii la nivelul celor din cadrul casei naţionale de pensii publice, ceea ce înseamnă o majorare a veniturilor angajaţilor din teritoriu, a anunțat Executivul. Rezolvarea situaţiei va duce la creşteri cuprinse între 330 lei şi 1.500 lei net pentru aproximativ 3.000 de salariaţi. Veniturile acestora ar urma să fie majorate de la 1 ianuarie 2024. Această soluţie va fi inclusă într-o Ordonanţă de Urgenţă.

Premierul a cerut ca pensiile şi drepturile salariale pentru luna decembrie să fie plătite fără întârziere.

Angajaţii Caselor de Pensii intraseră luni 27 noiembrie în grevă generală, după ce timp de mai multe zile au organizat diverse forme de protest, fără rezultat.

Etichete

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS