Politică

Guvernul va bloca şi anul viitor angajările din sectorul public

Guvernul va bloca şi anul viitor posturile din sectorul public prin angajarea doar a unui funcţionar la şapte posturi eliberate, condiţie pentru recuperarea pierderii salariale din sistemul bugetar, a anunţat premierul Emil Boc.

„Încadrarea în acest plafon de 7,2% din PIB cu cheltuielile de personal înseamnă că, în 2012, România trebuie să continue politica de a ocupa doar un singur post vacant din şapte, pentru a putea începe, din 2012, recuperarea salarială şi a ajunge, încetul cu încetul, la salariile de dinainte de tăiere. Obiectivul nostru este ca, începând cu ianuarie 2012, să începem să recuperăm ce mai este de recuperat din pierderile salariale din 2010, nu deodată, ci treptat”, a spus Boc într-o videoconferinţă susţinută cu prefecţii.

El a atenţionat că recuperarea salarială este condiţionată de limitarea angajărilor în sectorul public, înregistrarea unei creşteri economice de cel puţin 3,5% anul viitor şi încadrarea într-un deficit bugetar de 3%.

Premierul Emil Boc le-a spus prefecţilor că vrea să ştie ce măsuri au luat pentru a preveni acumularea de datorii la serviciile deconcentrate înainte ca Guvernul să aloce subvenţiile solicitate de autorităţile locale pentru încălzire sau alte servicii publice.

Etichete

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.