Actualitate

Harta Verde Bistrița, ghid interactiv cu locuri care contează, lansată la Biblioteca Județeană

Asociația Harta Verde România din Bistrița, în parteneriat cu organizația Green Map System (New York, SUA), a lansat la Clubul CoșBook din cadrul Bibliotecii Județene proiectul Harta Verde Bistrița.

 

Harta Verde Bistrița este un ghid local interactiv ce cartografiază locuri reprezentative pentru un stil de viață sănătos (economie verde, mobilitate, pericole și amenințări), natură (floră, faună, sol și apă, activități în natură), cultură și societate (obiective culturale, informații de mediu, obiective publice și civice, justiție și activism).

Harta Verde Bistrița poate fi vizualizată la adresa https://www.opengreenmap.org/greenmap/harta-verde-bistrita, în timp ce pe telefoanele mobile aplicația este m.opengreenmap.org.

Wendy Brawer, fondator și director Green Map System, New York, a prezentat rețeaua Green Map la nivel global (proiecte Green Map în 65 de țări).

Detalii despre Harta Verde Bistrița a dat Ciprian Samoilă: ”Este o mișcare, un proces în care sunt implicați mai mulți oameni. În Harta Verde Bistrița sunt prezentate locurile sustenabile din oraș. Pe un spațiu dinamic, cu zoom, avem trei mari categorii: stil de viață sănătos, natură, cultură și societate, fiecare cu subcategorii. Acest proiect îl vom dezvolta împreună, pentru a ști ce locuri ne ajută să trăim într-un stil de viață sănătos, ce locuri sunt utile pentru noi din punctul de vedere al naturii, al alimentației, al mobilității. Punem pe hartă locuri care contează pentru noi. Pentru mobil, aplicația este foarte simplă. Harta Verde Bistrița nu este o hartă pentru turiști, ci un ghid interactiv al comunităților locale cu resurse disponibile pentru un stil de viață sănătos, natură, cultură și societate. Harta Verde Bistrița, care face parte din programul Harta Verde România și rețeaua globală Green Map, poate fi privită și ca un instrument de localizare punctuală a problemelor și reușitelor din oraș”.

4 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.