Cultură

Holograf, Hara şi artificii în 22 septembrie. Spectacol folcloric, Bosquito, Voltaj şi lasere în 23 septembrie

La festivalul medieval ”Înapoi în viitor”, care va avea loc în centrul istoric al Bistriţei, trupele Holograf şi Hara vor concerta în prima zi a evenimentului, încheiată cu un foc de artificii, iar în a doua seară vor cânta Bosquito şi Voltaj. Un supershow de lasere va pune punct festivalului. Vezi alte detalii despre program!

”Piesă nouă Hara! V-am tot ameninţat, iată că şi apare şi nu oricum! Nu ne-a plăcut niciodată artificialul care ne înconjoară, aşa că o facem în stilul nostru: o lansăm 100% live, în mijlocul publicului, la cel mai mare festival pe care îl organizăm la Bistriţa în 22-23 septembrie – Înapoi spre viitor. Filmăm un videoclip exploziv în mijlocul concertului sâmbătă, 22 septembrie, aşa că HARAfani din toate zonele, uniţi-vă! Nu mai au nevoie de nicio prezentare (Holograf), dar îi vedeţi live în formula extinsă şi în formă maximă la Bistriţa, pe 22 septembrie, la un festival unic şi fără playback”, este mesajul Asociaţiei Culturale Hara, condusă de Flavius Buzilă, postat pe facebook.

Festivalul va fi deschis sâmbătă 22 septembrie de o paradă medievală, iar seara, înainte de Hara şi Holograf vor cânta şi două trupe locale: No Remorse şi Ignition, iar ansamblul de dansuri Sincron va anima atmosfera. La Bistriţa va fi prezent şi Maximilian, cunoscut pentru piesa ”Sophie (E sofisticată mă)”. Prima zi, în care Gaşca Zurli va oferi celor mici reprezentaţii teatrale şi va fi organizată o expoziţie foto, se va încheia cu un spectaculos foc de artificii.

Duminică 23 septembrie Alexandru Pugna şi invitaţii săi se vor afla ”La porţile dorului” într-un dialog folcloric între generaţii, apoi vor urca pe scenă câţiva artişti din Bistriţa. Urmează Bosquito şi Voltaj, iar festivalul va lua sfârşit în mod exploziv, cu un show de lasere.

În cele două zile va fi instalată o tabără de dansuri şi lupte medievale, în apropierea Bisericii Evanghelice, în interiorul căreia vor avea loc şi concerte de muzică clasică: Flauto Dolce (muzică barocă) sâmbătă şi cvartetul Arcadia din Cluj duminică. Vor fi zile pline de animaţie medievală în centrul istoric al oraşului.

”Vă invităm la o întâlnire informală cu istoria oraşului Bistriţa, într-un eveniment ce se vrea o rememorare a trecutului prin posibilităţile prezentului. Vă aşteaptă două zile de relaxare şi bună dispoziţie, cu invitaţi renumiţi, cu muzică variată şi de calitate, cu teatru pentru copii, cu parade, cu ateliere de luptă medievală şi alte desfătări pentru minte şi suflet”, sună invitaţia organizatorilor.

Festivalul de la Bistriţa va dura două zile şi doreşte să pună în evidenţă atât Biserica Evanghelică, considerată simbolul spiritual şi cultural al Bistriţei, ci şi toată zona de Nord-Vest a ţării. Pentru promovarea obiectivelor turistice ale acestor judeţe, va fi realizat un film documentar cu poveşti ale acestor zone, precum şi un album foto realizat pe trasee. Cu sprijinul preotului paroh al Bisericii Evanghelice, Johann Dieter Krauss, albumul foto va cuprinde şi fotografii unicat, cum ar fi bibliile din anii 1300-1400 aparţinând acestei biserici, precum şi steagurile breslelor, care nu au fost niciodată fotografiate.

Proiectul a fost lansat oficial în luna mai a acestui an, iar obiectivul acestuia este valorificarea potenţialului turistic local prin promovarea identităţii culturale – Biserica Evanghelică din Bistriţa.

Valoarea totală a proiectului este de 989.048,80 lei, din care 629.977 lei prin FEDR, 95.890,60 lei din bugetul naţional şi 14.752,40 lei reprezintă cofinanţarea beneficiarului.

Foto: Facebook

1 comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.