Actualitate

Horațiu Pașca: Victorie valoroasă, mergem la Erd să câștigăm. Reacții după Gloria – Lublin

”Nu am pierdut acasă niciun meci în grupă, egal cu Erd, victorii cu Odense și Lublin, am reușit să le oferim oamenilor o nouă bucurie. Cred că victoria noastră este cu atât mai valoroasă cu cât am întâlnit o echipă destul de bine așezată în teren. Mă bucur din suflet că am reușit să câștigăm de o manieră categorică în fața unei formații care a venit din Liga Campionilor. Le felicit pe fete. Ne așteaptă o finală la Erd, este extrem de complicat să joci în Ungaria însă atâta timp cât avem șansa noastră vom face tot ceea ce ține de noi pentru a ne califica. Dacă mergi să joci la egal, ești victimă sigură. Vom juca doar la victorie, e singura noastră variantă”, a declarat antrenorul Gloriei, Horațiu Pașca, după victoria cu MKS Lublin (26-20) din penultima etapă a fazei grupelor în Cupa EHF.

Despre finalul meciului, în care Lublin a mai redus din diferență, Horațiu Pașca a spus: ”Poate că vina a fost chiar a mea pe final pentru că am folosit o formulă în care fetele din linia de 9 metri nu au mai jucat împreună și probabil ar fi trebuit să schimb doar parțial, nu total, cred că eu le-am debusolat. Am avut câteva acțiuni de poartă, n-am reușit să marcăm decât după 12 minute, dar nu cred că este definitoriu pentru jocul nostru, am făcut eu o greșeală”.

Portarul Darly Zoqbi de Paula, desemnată MVP-ul partidei cu 25 de intervenții reușite (58%), a menționat că victoria cu Lublin a venit după un joc bun și că partida decisivă de la Erd va fi extrem de dificilă. ”Știam cât de important era acest meci pentru noi, în încercarea de a ne califica în sferturi, cât de important era să intrăm în joc cu ambiție, să luptăm pentru fiecare minge, să facem cât mai puține greșeli. Cred că am reușit în cea mai mare parte a jocului și suntem fericite pentru această victorie. Va fi foarte greu la Erd, o echipă bună care va avea avantajul terenului propriu, dar vom lupta, vom încerca să fim agresive, puternice și să facem un meci foarte bun”.

Antrenorul echipei din Lublin, Robert Lis, a declarat că a fost o diferență clară între cele două echipe, mai ales în prima repriză. ”În partea a doua am continuat să luptăm, antrenorul Gloriei schimbând mai multe jucătoare. A fost imposibil să facem mai mult. Felicitări gazdelor pentru victorie”.

Jucătoarea Sylwia Matuszczyk a spus că defensiva echipei sale nu a funcționat cum trebuie, iar Gloria a marcat goluri ușoare. ”Portarul Gloriei a fost în formă foarte bună, am ratat din situații de unu la unu. Am încercat, dar n-a fost suficient”.

VEZI ȘI:

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.