Actualitate

Hrănitori din materiale reciclabile în Parcul Municipal

Primăria Bistriţa organizează, împreună cu Asociaţia Harta Verde România şi Liceul Teoretic Sanitar Bistriţa, o acţiune care are drept scop sensibilizarea cetăţenilor pentru ajutorarea păsărilor sălbatice, ca să poată supravieţui în anotimpul rece atunci când nu găsesc hrana necesară. Campania se desfășoară cu ocazia Zilei Mondiale a Zonelor Umede – 2 februarie, tema de anul acesta fiind ”Zonele umede pentru viitorul nostru! Mijloace de existență durabile”.

Acţiunea programată pentru ziua de 2 februarie a fost precedată de un atelier de lucru desfăşurat la Şcoala Verde, unde elevii clasei a XI-a B de la Liceul Teoretic Sanitar Bistriţa au învăţat de la reprezentantul Asociaţiei Harta Verde, dr. biolog Ciprian Samoilă, să construiască hrănitori pentru păsările sălbatice. Tot la atelier, elevilor le-au fost explicate o mulţime de amănunte interesante despre biodiversitatea din Parcul Municipal, despre speciile de păsări sălbatice care populează iarna Parcul Municipal (piţigoi de brădet, piţigoi albastru, sticletele, cinteza sau vrabia de câmp), dar şi despre importanţa hrănirii păsărilor sălbatice atunci când acestea nu au posibilitatea să-şi găsească singure hrana.

Hrănitorile pentru păsări au fost realizate din materiale reciclabile – ustensile şi linguri de lemn, recipiente de plastic – urmând să fie umplute cu seminţe de floarea soarelui şi instalate în Parcul Municipal marţi, 2 februarie, pentru a marca astfel, Ziua Zonelor Umede. 

Alături de elevii de la Liceul Teoretic Sanitar Bistriţa sunt aşteptați în Parcul Municipal, la foişor, de la ora 11.00, cât mai mulţi iubitori ai naturii, pentru a participa la acţiunea de montare a hrănitorilor pentru păsări sălbatice.

Foto: arhivă

3 comentarii

  • Era bine daca se facea la intrarea in iarna. Este cam tarziu, incep sa umble gazele. Ma intreb la primavara- vara ce se intampla cu aceste peturi agatate in pomi ? Credeti ca vor arata bine ? Nu era mult mai romantic sa faci amenajari ca lumea si sa confectionezi cateva zeci de casute bine executate din lemn, cu acoperis din tabla zincata si o durata lunga de existenta ? Un lucru bun nu trebuie facut in graba, doar de dragul de a marca o activitate. Si in plus va aduceam un tamplar foarte ieftin si priceput, nu sa dai zeci de milioane cum da primaria pe o cusca speciala(SIC) pt. veverite. OF DOAMNE !….nu vreti sa faceti nimic ca lumea!

  • Aricii iarna intra in hibernare la 1-1.5 m sub pamant. Isi formeaza ca si ursul un dop cerat la anus si nu au nevoie da papa. Mai multe in episodul urmator daca esti CURIOS ! O ZI BUNA !

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.