Social

Iarnă grea în Munţii Rodnei şi pentru animalele sălbatice

(FOTO) Iarnă grea la munte, unde stratul gros de zăpadă le dă mari bătăi de cap animalelor sălbatice care înaintează greu prin nămeţi.

Rangerii de la Parcul Naţional Munţii Rodnei au surprins câteva imagini cu căprioare şi alte sălbăticiuni care îşi caută de mâncare.

Munții Rodnei constituie al doilea parc național ca mărime din țară și totodată unul dintre cele mai bine conservate peisaj glaciare din România. Are o creastă impresionantă, singura comparabilă cu cea a Carpaților Meridionali din afara acestui segment. Este singurul loc din lume în care putem admira opaițul Munților Rodnei și unul dintre puținele locuri rămase la noi în țară în care mai putem întâlni cocoșul de mesteacăn.

Cu o suprafață de 47 207 ha, Parcul Național Munții Rodnei constituie una dintre cele mai mari arii protejate din nordul Carpaților Orientali, și al doilea parc național, ca mărime, din România. Parcul a fost înființat în anul 2004, cu scopul de a proteja speciile de faună și floră, și de a conserva geologia și geomorfologia munților. Relieful este caracterizat prin asimetrie, în parc întâlnindu-se atât vârfuri înalte (peste 2 000m), cât și dealuri. Mai mult decât în alți munți din țară, în Munții Rodnei întâlnim un relief glaciar spectaculos, foarte bine delimitat.

Sursa foto: Facebook

2 comentarii

  • Județul nostru dispune de locuri și vietăți mirifice, care ar putea fi exploatate în toate anotimpurile, care au fiecare posibilitatea să ne dezvăluie frumusețile specifice, iar noi nu suntem în stare să profităm de pe urma darurilor cu care a binecuvântat Dumnezeu această zonă din nordul Transilvaniei. Nu trebuie decât ”să ne întindem puțin mâna”, adică să construim o infrastructură simplă dar eficientă prin care, cu cheltuieli nesemnificative putem să desfășurăm o activitate turistică rentabilă, care ne-ar face mai cunoscut județul dar ar aduce și venituri, care ar putea contribui la dezvoltarea economică a zonei în care nu dispunem de locuri de muncă, deci populația este mai săracă decât în alte zone ale județului. Poate pe viitor se va gândi cineva, poate cei din Sângiorz-Băi, Maieru, Rodna sau Șanț să valorifice această bogăție printr-un turism eficient.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.