Actualitate Recomandări

Iarnă în toată puterea cuvântului. Cod galben în Bistrița-Năsăud

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis avertizări cod galben de vreme rea, valabile inclusiv pentru județul Bistrița-Năsăud în perioada miercuri 1 februarie, ora 10.00 – vineri 3 februarie, ora 10.00: ninsori însemnate cantitativ și viscol în zona de munte, intensificări locale ale vântului în Transilvania.

La munte temporar va ninge, însemnat cantitativ îndeosebi în zona Carpaților Occidentali și în cea din jumătatea de nord a Carpaților Orientali (unde prin acumulare vor fi cantități de precipitații de peste 30…40 l/mp), și se va depune strat consistent de zăpadă.

Vântul va avea intensificări cu viteze de 50…70 km/h, iar la peste 1.700 m, temporar, rafalele vor depăși 80…90 km/h, va fi viscol și vizibilitatea scăzută.

Pe parcursul zilelor de miercuri (1 februarie) și joi (2 februarie), local și temporar, în Transilvania vor fi intensificări ale vântului cu viteze în general de 55…65 km/h.

Vremea în Bistrița-Năsăud

Iarna a pus stăpânire pe județ, cu reprize consistente de ninsoare de care vom avea parte și în zilele următoare. Se pare că nu vom scăpa nici de ger.

”Dimineață, în purul stil nordic, mai vine o tură de omăt. Şi apoi mai stă. Şi apoi iar ninge seara. Şi apoi mai stă. Şi apoi iar ninge noaptea. Şi apoi mai stă. Poimâine mai vine o tură, tare. Şi apoi mai stă. Cam aşa va arăta vremea în următoarele zile.

Se va depune strat de zăpadă peste tot, în zonele joase temperaturile de +1/2°C din timpul zilelor vor pondera depunerea, dar la deal și la munte se va tot acumula, în general peste 25 cm, cu valori peste 35-40 de la 600 m în sus.

Săptămâna viitoare vine şi gerul, dar deocamdată ne rezumăm la ninsori ṣi mai vedem pe parcurs.

Concluzia e clară: a venit iarna! Şi va ține!”, anunță Meteo.BN.

Vremea va rămâne în general închisă, miercuri, în județ, cu vânt slab până la moderat în zonele joase, dar cu intensificări susținute la munte, unde va fi tare. Va ninge temporar, pe arii extinse, iar la deal și la munte cantitățile de precipitații vor fi însemnate, aici stratul de zăpadă nou depus fiind consistent. Depunere de strat aşteptăm şi în zonele joase, dar la cote mai reduse. Tot la munte va fi viscol, iar vizibilitatea, redusă. Temperaturile maxime se vor încadra în general între -1 și 2°C, iar cele minime de mâine dimineață vor coborî spre -4°C în depresiuni şi spre -2°C la podiş. La Bistrița, vremea va fi în general închisă, temporar va ninge, iar maxima zilei va urca spre +1°C. Minima zilei de mâine va scădea spre -2°C.

Etichete

4 comentarii

 • No amu-i normala vremea ! Domnisoarele de la televiziuni cu rochitele ridicate in studiourile caldute au dat in istericale ca vine urgia alba.
  Eu personal impreuna cu arealul din jurul meu o gradina plina de bulbi si alte plante am ramas inmarmurit sa vad cum la inceput de dec. au rasarit ghioceii, narcisele ,viorelele si au incoltit bujorii si la sfarsit de ianuarie ghioceii si viorelele erau mari si infloriti.
  Transmit frigurosilor si celor care nu au prins iernile de altadata ca abia acuma din punct de vedere METEO am intrat in normalitate.
  Ce fain trosneste lemnu in soba !

  10
  23
 • Daca ma faci mincinos nu am ce sa discut cu tine.
  Totusi te astept sa iti ofer GHIOCEI si sa te convingi singur ca nici macar nu exagerez.

  2
  13
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS