Tocmai de aceea, Primăria Bistriţa se pregăteşte deja de sărbători. Vineri, pe strada Dornei, mai multe maşini ale municipalităţii verificau starea ghirlandelor care vor fi aprinse cel mai probabil în 6 decembrie, de Moş Nicolae, conform tradiţiei.
De asemenea, pe pietonalul Liviu Rebreanu a fost montat tot vineri bradul care va fi împodobit şi în jurul căruia vor avea loc diverse concerte de sărbători. Din 8 decembrie şi până în 6 ianuarie 2013 în centrul istoric se va desfăşura Târgul de Crăciun, unde sunt aşteptaţi meşteri populari care să expună spre vânzare produse tradiţionale (obiecte de artă decorativă, costume populare, ţesături, măşti, sculpturi şi obiecte din ceramică, împletituri din nuiele, podoabe) dar şi preparate din carne, lapte sau deserturi potrivite pentru mesele festive din perioada sărbătorilor de iarnă.
Toată această forfotă se produce într-o perioadă în care iarna pare foarte departe de noi. Cu excepţia nopţilor şi a dimineţilor răcoroase, la Bistriţa nu s-a simţit aproape deloc apropierea anotimpului rece.
Meteorologii anunţă că în Transilvania valorile termice maxime vor intra într-o scădere destul de pronunţată în jurul datei de 28 noiembrie, urmând să ajungă la o medie de 4 grade. Temperaturile minime vor fi permanent negative, cuprinse între -2 şi 0 grade, chiar mai coborâte, până spre -4 grade, între 30 noiembrie şi 2 decembrie. Vor cădea precipitaţii slabe, mixte, cu o probabilitate mai ridicată de apariţie în a doua parte a intervalului. În jurul datei de 1 decembrie este posibilă depunerea unui strat subţire de zăpadă.
chiar meteorologii….ASTIA….nu merita nici o apostrofare?… asta stiind ca STUDIAZA vremea PE BANII NOSTRI!
In Italia s-au dat ani grei de puscarie ptr. cei care nu au anticipat cutremurul. la noi nu m-asi mira sa-i recompenseze !!!!!!