Anunțatele creșteri de tarife la gaz și electricitate din această iarnă vor fi extrem de greu de suportat mai ales de către spitale. Singura soluție ar fi includerea lor în legea consumatorului vulnerabil, crede managerul Spitalului Județean de Urgență din Bistrița, Gabriel Lazany care le cere parlamentarilor din județ să susțină o inițiativă legislativă în acest sens.
”Am fost notificați pentru majorarea prețurilor la gaze și la curent. Majorările nu sunt așa cum se vorbește de 10-30%. Vorbim de majorări substanțiale. Noi acum cumpărăm gazul cu 67 de lei Megawatt-oră fără taxele de transport care sunt fixe și sunt prevăzute în Monitorul Oficial. Noua ofertă de preț este de 229 de lei Megawatt-oră, deci o creștere de 300%, iar la curent de la 230 de lei cât îl avem acum la 550 de lei, tot așa fără taxe. Și acolo e mai mult decât dublu. Spitalul este un colos. Noi, iarna, plătim la gaz, în actualele condiții, în funcție de temperatura exterioară, circa 500.000 de lei lunar. Triplarea prețurilor ne-ar duce undeva la 1,5 milioane de lei lunar. Sunt costuri care vor fi greu de suportat de către spital, iar acum când am ajuns la un anumit echilibru financiar prin contractele pe care le-am încheiat cu CJAS, este strigător la cer ca banii care s-ar putea duce în calitatea serviciilor medicale, în creșterea confortului pacientului, să îi dăm la niște firme care mi se par chiar mafiote. Am avut o discuție pe grupul managerilor de spitale din țară și am ajuns la concluzia că tarifele pe care le-am obținut noi sunt chiar mici, deci vă dați seama ce e la nivel național. Eu îi rog pe toți parlamentarii bistrițeni să susțină o inițiativă legislativă de includere a spitalelor publice în Legea consumatorului vulnerabil”, a spus Gabriel Lazany la AS TV.
În baza contractului cu CJAS, Spitalul Județean de Urgență obține suma de 9 milioane de lei lunar, iar noile tarife la utilități presupun costuri de peste 2,2 milioane de lei lunar.
Vorbeste cu Radu Moldovan, poate mai taie ceva de la handbal si-ti suplimenteaza la spital.
Mai tăiați din cheltuielile administrative, că se vorbește că ați angajat o armată de neamuri, pile și interese ale potentaților, unii fiind cu toată familia acolo.
Le sunteți dator, sunteți șantajabil sau ce polițe aveți de plătit de țineți atâta amar de funcționari administrativi ?
Întreb pentru informarea opiniei publice !
Lasă parlamentarii ca nu le ajung lor și se cearta mai rău între ei. Dv trebuie sa gestionați ca un profesionist, nu cred ca ar trebuie sa cereți ajutor. Lăsați-mă pe mine și în scurt timp avem peste limimite. Totul e sa fi un bun manager.