Actualitate

Primăria Bistrița va amenaja o mie de locuri de parcare rezidențiale și publice

Municipalitatea va amenaja circa 1.000 de locuri de parcare rezidențiale și nerezidențiale, a declarat primarul Bistriței, Ioan Turc, iar acest lucru se va întâmpla ”într-un termen scurt”.

”Intenționez ca, într-un termen scurt, și când spun scurt mă raportez la faptul că nu s-a făcut nimic niciodată pe această componentă ca să fiu frust, să edificăm parcări. Dispar din Bistrița câteva mii de locuri de parcare în urma investițiilor care se fac pe axele de mobilitate. Am identificat perimetrele unde putem construi parcări. Din păcate, municipiul Bistrița este destul de aglomerat cu construcții și este motivul pentru care, spre deosebire de alte municipii, cum ar fi Cluj-Napoca, nu avem terenuri libere în suprafețe îndestulătoare și necazul este că nu doar Primăria nu are asemenea terenuri, nu există nici terenuri private care ar putea fi cumpărate și pe ele să fie demarate investiții”, a spus primarul marți seara într-o emisiune la AS TV.

Potrivit edilului, chiar și în aceste condiții, Primăria Bistrița va construi parcări rezidențiale și nerezidențiale ”nu mai puțin de o mie”. ”Din toate discuțiile pe care le-am avut cu compartimentul tehnic și în urma solicitărilor pe care le-am făcut colegilor mei, soluția este aceasta: vom construi aproximativ 1.000 de noi locuri de parcare”.

Turc a mai spus că în ce privește parcările nerezidențiale cea mai mare nevoie este de locuri în zona centrală.

”Discutăm despre zona centrală care are nevoie ca de aer de locuri de parcare pentru că Linia Verde traversează zona centrală. Dacă eram primar când s-a făcut proiectul nu aș fi mers pe această soluție, aș fi dus Linia Verde pe Bulevardul Republicii unde sunt școli și instituții, adresabilitatea fiind mai mare. Gândesc o parcare în spatele Administrației Județene a Finanțelor Publice, am demarat procedura cu Ministerul Finanțelor pentru a transmite terenul în domeniul public al municipiului Bistrița. Noi va trebui să le punem la dispoziție un anumit număr de locuri de parcare, ceea ce vom și face și am găsit multă deschidere la domnul Vasile Bar care, fără niciun fel de condiționări nepotrivite, ne transmite în administrare terenul pe care Camera de Comerț îl are”, a spus Ioan Turc.

17 comentarii

  • nu zau. Hai sa-ti spun eu cateva terenuri disponibile.
    1. In spate la ANAF
    2. pe str Petre Ispirescu, 5 ari de teren
    3. Curtea gradinita de pe Aleea Basmului
    4.parcarea de langa gen Stefan cel Mare se poate face etajata
    5. parcarea din Eminescu se poate etaja

    etc, etc.

    • Doar daca vezi tu un teren, nu inseamna ca e si disponibil. Dupa ce verifici regimul de proprietate, caracteristicile din punct de vedere juridic, economic, geotehnic etc. etc. si mai ales zonele unde este cea mai mare nevoie de locuri de parcare (acolo unde dispar) sa stii ca abia atunci vei putea sa ai sugestii intemeiate

    • Cun te gandesti sa transformi in parcare curtea unei gradinite? Acei copii unde mai pot iesi la recreere? Bine ca nu facem parcari in toate curtile disponibile

    • Teren liber ar mai fi fost si pe strada Nasaudului, daca ar fi incercat sa-l cumpere la timp de la proprietar, asa au dat autorizatie de constructie pentru un bloc, bloc care o sa aglomereze si mai tare zona.
      De asemena se pot cauta prin oras in zonele de interes imobile care stau sa se prabuseasca, sa se identifice proprietarii si sa le faca o oferta pentru teren. Dar no, cineva trebuie sa ia la pas orasul sa caute/ sa observe. Culmea ca aceste imobile le gasesc doar cei care vor sa construiasca blocuri, primaria nu.

    • Avem nevoie de cel puțin 10 parcări etajate sub/supraterane cu 4-5 etaje cu locuri pentru 250-500 autoturisme fiecare și atunci eliberăm spații verzi, trotuare , spații de joacă, parcuri, piste de biciclete, se eliberează și astfel pot exista lejer pe unele străzi doua benzi pe sens.

  • FOARTE BINE. administratia Cretu in funce cu Niculae clop de paie au facut doar nimicuri si au incurcat mai mult decat sa ajute orasul. No amu Turcu are de lucru.
    Avem incredere ca ne va scoate din beleaua asta.
    Succes

  • Sunt bune si pistele nu zic nu dar PSD nu s-a gandit la parcari inainte?
    Nu asa era normal?
    Bine macar ca se gandeste cineva si la masinile noastre. Sper sa reusiti sa faceti 2000 de locuri nu doar 1000.

  • PAM PAM se rezolva probleme. mai intai cu cresele, acum cu parcarile, in curand vor fi rezolvate toate mizeriile lasate in spate de PSD! bani la biserici, bani la spitale, in asa fel incat toata lumea sa fie multumita! luati notite! desi nu stiu la ce va vor folosi, ca oricum la cum demareaza noua administratie, nu veti mai vedea primaria degraba! felicitari, bravo voua!

  • Cand achizitionati sau inchiriati o locuita trebuie sa aveti in vedere usurinta gasirii unui loc de parcare! De ce ar trebui primaria sa asigure locuri de parcare pentru toate harburile!? Eu vreau sa fie cat mai multe spatii verzi si parcuri. Incet, incet vor intelege romanii de ce un loc de parcare se vinde in occident cu 30-40 de mii de euro si de ce procentul proprietarilor de masina e mai mic in orasele din occident decat la noi.

    • Gresit! România este pe ultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte numărul de autoturisme la mia de locuitori, arată cele mai recente date publicate de Eurostat (pagina 57):
      https://ec.europa.eu/eurostat/documents/3217494/13394938/KS-EI-21-001-EN-N.pdf/ad9053c2-debd-68c0-2167-f2646efeaec1
      Media in Europa este de 540 masini la 1000 de locuitori, Romania are 357, adica este pe ultimul loc. A, nu avem infrastructura gandita nici pentru cele 357 asta este altceva.

    • Inteleg punctul tau de vedere dar indraznesc sa spun ca gresesti. Statistica aia e la nivel national ori se stie bine ca la noi in mediul rural sunt foarte putine masini. Mai mult, in orasele din vest sunt multi care au masini dar ies cu ele de 2-3 ori pe saptamana.

    • Ai sa ramai uimita cati au la tara masina. Se poate observa foarte usor in zilele libere sau in zile de sarbatoare cand ajung in oras cu masinile cei din localitatile limitrofe.
      Intradevar din cauza blocurilor (densitatea mare de oameni) numarul de masini pare mare. Aici mai este o chestie, sunt si foarte multi cu masini de serviciu care circula si in interes personal (in afara orelelor de munca, de la dube, microbuze sau camionete la masini mici) si mai au si cate doua masini in familie. Intradevar acestea aglomereaza parcarile si mai mult.

    • Cand ai fost tu insusti ultima data la un control? Tocmai parcari supraetajate se vor face! Sunteti amuzanti tare :))

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS