Actualitate

Aurelia Dan: Școala online nu poate suplini nici nevoia de învățare, nici de dezvoltare

Peste 3000 de elevi din mai multe localități ale județului Bistrița-Năsăud fac în acest moment cursuri online din cauza infectărilor cu SARS-CoV-2. Cei mai mulți, 476, sunt de la Colegiul Național ”Andrei Mureșanu”, pe locul al doilea fiind Școala Gimnazială nr.1 Bistrița cu 307, iar pe trei Colegiul Național ”Liviu Rebreanu” cu 298.

Deși există dispozitive pe care copiii să se conecteze, școala online reprezintă în continuare o provocare pentru toată lumea, recunoaște însuși inspectorul general Aurelia Dan.

”În această perioadă în care desfășurăm cursuri și față în față, și online, avem dificultăți din multe puncte de vedere, și al device-urilor pe care nu neapărat că nu le au, dar fie nu știu să le folosească suficient, fie nu au conexiune la internet, fie le folosesc în alt scop, fie nu le folosesc deloc. Mai sunt cazuri singulare. În acest moment lucrăm la o analiză minuțioasă ca să identificăm punctual care sunt aceste situații. Nu vom soluționa niciodată toate problemele pentru că și mijloacele acestea electronice se strică, trebuie înlocuite. Dar și în cazul în care avem echipamentele și resursele necesare cea mai mare problemă este legată de proces și de învățare. Este o provocare care, de cele mai multe ori, nu duce la rezultatul așteptat. Cred că școala online, în acest moment, nu poate suplini nici nevoia de învățare, nici nevoia de dezvoltare personală, nici de dezvoltare socio-profesională, de formare a abilităților de viață, conturarea profilului absolventului care este, în acest moment, idealul educațional asumat”, a spus Aurelia Dan pentru Timp Online.

Inspectorul general a spus că, împreună cu CJRAE, Inspectoratul Școlar Județean a elaborat un ghid pentru activitățile online: ”Ghidul se numește Dinamizează ora în online și câștigă-i pe elevi. Este un material extrem de util și de valoros pentru că oferă sugestii practice pentru cadrele didactice pentru a capta atenția elevilor și a desfășura activitatea online altfel decât printr-o prelegere intensificată sau prezentare PowerPoint. Este un material pe care l-am trimis la nivelul unităților de învățământ și sper că a ajuns la toți profesorii interesați”.

Iată mai jos situația școlilor în care anumite clase țin cursuri online:

Etichete

15 comentarii

 • Părerea mea este că cel mai bine ar fi sa treaca o perioadă toate scolile on line….măcar pănă mai scade incidenta….nu stiu ce rezolvă carantina pe perioada noptii. bine ca anul trecut s-au inchis fizic scolile cand nu era asa mare incidenta, iar acum cand sunt mult mai multe cazuri de covid si in forme mai grave toata lumea este mai relaxata ca oricand! Oare nu da de gandit mai marilor conducatori cate cadre didactice au murit sau sunt in stare grava? cati copii s-au imbolnăvit? isi vad doar interesul si atat! campania pentru vaccinare aproape nu a mai existat in ultimul timp! cati trebuie sa mai moara? toti suntem responsabili pentru ceea ce se intampla… toti ne pricepem la de toate! Nu inteleg de ce s-a ajuns in situatia în care suntem, să fie în functii toti neisprăvitii (nu mă refer la d-na inspector) să li se mai si de-a apa la moara cat sunt de inteligenti sunt….

 • Da, scoala online nu poate suplini nevoile elevilor, dar nu mi se pare normal faptul ca la noi nu se testează. De ce în tarile civilizate sunt testat elevii și profesorii? Dacă și la noi s ar testa săptămânal s ar putea izola cazurile pozitive și nu am ajunge în situația sa avem atati infectați. Statul nu face nimic. Trebuia impusa lege ca toți cei care nu accepta testarea săptămânală sa nu fie primiți la școală. Nu e corect fata de cadrele didactice și familiile lor. Ce se mai așteaptă? Câți trebuie sa moara? Vreți sa ajungeți fără cadre didactice? Cine va preda atunci?? Parintii care refuza testarea copiilor și vaccinarea lor???

  • Școala online nu satisface nevoile online, bine că le satisface carantinarea, spitalul și pompele funebre, treziți-vă oameni buni, nu o sa mai aibă cine să predea și nici cine să asculte în 2-3 săptămâni!

  • La o rata de infectare de peste 12 (cum e in localitatea unde mergem la școala) și tot in creștere, nu este suficientă testarea doar la solicitarea părinților!
   Eu pot solicita testarea o data la câteva zile dar nu toți părinții sunt dispuși sa o facă și nu o vor face, nu toți părinții sunt vaccinați și mai grav doar 50% din cadrele didactice din școala noastră sunt vaccinate…
   Sa se uite inspectorii și directorii la știri și sa vadă ca nu mai sunt locuri in spitale și mor inclusiv copii și bebeluși!!!
   Iar interzicerea de predare simultana fizic si on-line este o limitare a accesului la educație!!!
   Miniștrii se duc și vin … fiecare e cu ideile sale fixe … nu consider ca au competentă si expertiza necesară pentru a decide ca este mai benefică școala cu prezenta fizica pentru copiii cu vârsta sub 12 ani (deoarece sunt expuși si încă nu pot fi vaccinați) atâta timp cât la bătaie este pusă sănătatea copiilor care stau cot la cot câte 34 in clasa in spații subdimensionate!!!

 • De luni de zile știm ca acest val o sa fie valul nevaccinatilor. De ce va tot învârtiți în jurul cozii? Exista un virus și exista vaccin împotriva lui.

 • 99 % dintre dascălii pe care îi cunosc nu-și doresc scoala online, dar ceva trebuie facut. Suntem foarte expuși cu toate măștile, vaccinurile si dezinfectatii din lume. Nu suntem carne de tun! Va rog sa faceti ceva in primul rand pentru copiii voștri dar si pentru noi. Sindicatele au disparut total din peisaj. Condoleante familiilor colegelor noastre decedate!

 • Vaccinati-va domnilor profesori si nu veti avea atata stres, copiii nu vor respecta TOTI regulile pentru ca nici in familiile lor nu respecta TOTI regulile, iar parintii lor sunt primele modele pe care le urmeaza. In ziua de azi cu forta nu veti reusi nici atat. Dar puteti sa transformati porcaria asta de COVID-19 intr-o banala raceala, aveti acum unealta necesara. Ascultati de specialistii in domeniu, de aia au facut 4-5 ani de specializare si au ani de experienta in spate. Ascultati de canalele oficiale, nu de fake news . Eu nu stiu niciunul dintre oamenii implicati direct in salvarea oamenilor in pandemie nevaccinat! Ala este modelul de urmat. Restul este cancan! (sau Libertatea 🙂 )

  • Degeaba te mai vaccinezi acum și mâine iei virusul, trebuie trecut în online și în timpul ăsta vaccinare.

  • Pt bubu:
   Vaccinarea a început în primăvara când școala era online, a urmat vacanta de vara, vaccinarea a continuat, acum a început școala, a venit valul 4, valul nevaccinatilor, tu vrei sa intre din nou școala în online sa se vaccineze cadrele didactice? Pana acum ce au așteptat, invitație de la șoșoaca?

 • Cu tot cu scoala online si cu bacalaureat de anul trecut asa cum a fost, rezultatul la bac a fost OK si trebuie se constat ca cel putin la una dintre ficiile mele nu sint probleme nici la facultate acum.
  Nu era chiar asa rau si depinde de fiecare elev sau parinte daca online are rezulat bun sau nu. Lafel este si cu scoala cu prezenta. Nu este nicio diferenta. Si prezenta fara efort tot nu duce la rezultat bun.
  La cifrele actuale daca nici nu vor fi teste si nici purtare de masti sau reguli in scoala o se scoatem eleva din scoala si va provocam pe alti se faca lafel.

 • @Nelu
  Poartă masca, stai departe de aglomerație și dezinfectează-ți des mâinile. Cât despre grija de alți, caută „vorba lui Dabija” pe net.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS