Social

Maica Domnului, neatinsă de incendiul de la Poiana Ilvei. Mobilizare pentru cele două familii năpăstuite

O icoană a Fecioarei Maria rugându-se a rămas neatinsă de flăcările care au cuprins miercuri o locuință din Poiana Ilvei, în urma incendiului, acesta fiind considerat un semn dumnezeiesc din Săptămâna Mare.

”A ars o casă la Poiana-Ilvei…toți am văzut știrea, am auzit pompierii… ne-am cutremurat, ne-am bucurat că nu suntem noi în cauză, ne-am făcut o cruce..și…viața merge mai departe. Aseară, când am trecut pe acolo, am rămas profund impresionată. Impresionată de faptul că în urmă cu câteva ore acolo era o casă frumoasă, îngrijită, oamenii își vedeau de viață și până înspre seară, acolo nu mai exista nimic, doar resturi arse și o mulțime de suflete ce trudeau să adune tăciunii. M-a impresionat mobilizarea întregului sat. Toți s-au implicat, le-au fost alaturi,au ajutat cu ce au putut, cu tractoare,cu lopeți și cu propriile palme, au adunat tot….chiar cu o lacrimă sau o bataie pe umăr. Suntem atât de mici și atat de ușor de darâmat dar totuși atât de puternici împreună. ÎMPREUNA vom putea să îi ajutăm, sunt două familii ce au ramas într-o secundă fără truda unei vieți. Oricând putem fi în situația lor. Dumnezeu nu a uitat să le dea un semn…că e acolo și ca îi va ajuta. O icoană a ramas pe perete…neatinsă, cu palmele și ochii spre cer!”, a scris pe Facebook Ionela Bolog, ea anunțând și conturile unde se pot face donații.

În ajutorul oamenilor din Poiana Ilvei a sărit și Primăria Sângeorz-Băi.

”Tragedie în săptămâna mare, dragii mei, la vecinii noștri din Poiana Ilvei, numai această icoană a rămas neatinsă de flăcări! Primăria Sângeorz-Băi vine în ajutorul familiilor greu încercate de incendiul devastator din Poiana Ilvei cu două cife de beton și vă îndemn și pe voi să o faceți cu ce puteți fiecare. Să învățăm din greșeli, dacă exista asigurare pe locuințe, era mult mai ușor acum, trebuie să fim uniți și să fim solidari cu aceștia. Să vă ajute bunul Dumnezeu să treceți peste acest eveniment neplăcut! Doamne ajută!”, a scris Traian Ogâgău, primarul din Sângeorz-Băi.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2803408559926197&id=1542046616062404

Potrivit ISU, incendiul ar fi izbucnit de la bucătăria casei. Flăcările s-au extins rapid, cuprinzând întreaga casă cu etaj și amenințând și casele vecine. În timpul intervenției pompierilor, doi adulți și un copil au suferit atac de panică, primind îngrijiri la fața locului. Nu a fost nevoie de transport la spital.

„Flăcările se manifestau violent, și amenințau să se extindă la vecinătăți. Pentru gestionarea situației de urgență au fost mobilizate șase echipaje de pompieri militari de la subunitățile din Sângeorz Băi și Năsăud, respectiv un echipaj de pompieri voluntari de la SVSU Măgura Ilvei. Pompierii militari au evacuat trei butelii din zona de risc pentru evitarea producerii unei deflagrații.

De asemenea, 4 bovine și 4 porcine au fost evacuate din adăposturi pentru animale. Intervenția a durat aproximativ 2 ore, interval în care echipajele de intervenție, cu mobilizarea masivă a sătenilor, au limitat propagarea și localizat și lichidat focarele. Suprafața afectata de incendiu este de aproximativ 600 mp” au transmis reprezentanții ISU BN.

https://www.facebook.com/ionela.bolog/posts/3970241896395511

1 comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.