Social

Idei de vacanță: Dubrovnik, Croația

Dubrovnik este orașul romantic al Croației, cu peisaje superbe și vederi nestăvilite către mare, cu gastronomie delicioasă și vinuri bune. Perla litoralului croat atrage în fiecare vară turiști din lumea largă. Iar dacă ai ajuns în Dubrovnik, ar fi bine sa fii pregătit nu doar pentru plimbări, ci și pentru mini-croaziere pe Adriatică.

Turiștii pot ajunge aici cu avionul, cu autocarul sau cu mașina personală, ocazie de a vedea întreaga Coastă Dalmată. Ghizii le recomandă turiștilor să viziteze Catedrala Adormirea Maicii Domnului, în stil baroc, este una dintre cele mai reușite catedrale din Croația, ridicată în secolul XVIII, după ce un cutremur a distrus vechea catedrală. Aici vor vedea obiecte de cult și lucrări de artă, printre care și un tablou al Sfintei Fecioare Maria, atribuit lui Rafael. 

În apropiere de catedrală, turiștii pot bea apă la Fântâna Onofrio, o reprezentare rustică a arhitecturii vechi specifice orașului Dubrovnik care face parte din rețeaua de apă a orașului construită în secolul XV. Fântâna ilustrează 16 fețe mascate care au ca principală îndeletnicire să ofere apă trecătorilor.

Pentru a explora orașul vechi, cel mai bine e să parchezi mașina într-un garaj, costă 2 Euro/oră și să pornești la pas pentru a te bucura de farmecul acestui loc.

Old Town este locul perfect pentru a savura o cafea și un delicios pateu cu brânză și stafide la una dintre cafenelele aflate pe Stradun – strada principală a orașului. Dubrovnik excelează la capitolul baruri, iar turiștii vor vedea că fiecare dintre acestea are ceva inedit. Spre exemplu, Buza Bar e un bar suspendat deasupra stâncilor care oferă priveliști superbe la asfințit. „Hemingway este un cocktail bar cu scaune confortabile și un meniu de 30 de pagini numai cu savuroase cocktail-uri. East West Club oferă specialități culinare, programe muzicale și de divertisment și evenimente nocturne. Pe timp de zi funcționează ca o plajă tipică cu șezlonguri, baldachine, învăluite de perdele care oferă confort pentru doi. Pe timp de noapte, proprietarii clubului acoperă partea de jos a clubului cu piei exotice și aduc perne, așa că distracția poate să înceapă și nu lipsesc dansatoarele profesioniste. 

Nu trebuie ratată nici excursia pe zidurile orașului și cea de pe Coasta Dalmată, ajungând până pe dealurile cu priveliști fascinante. Pasionații bucatelor pescărești și mediteraneene se vor putea opri la restaurantele de pe coastă pentru a mânca produse proaspete. 

Plajele sunt încăntătoare: Bellevue Beach, situată în îndrăgitul golf Miramar, este presărată cu pietriș și nisip și își cucerește oaspeții cu un restaurant, numai bun pentru a-ți încărca bateriile. Aici au loc competiții de polo. Banje, faimoasa plajă a Dubrovnik-ului, se află chiar la intrarea în Orașul Vechi și, de aici, pot fi admirate zidurile orașului. Pe artera principală a orașului, lângă Mănăstirea Franciscană turiștii găsesc o farmacie celebră cu numeroase creme și infuzii de trandafir sau levănțică, făcute dupa rețete originale din 1317.

Numeroase hoteluri între două și cinci stele, pline ochi în sezon, oferă cazare și servicii de înaltă calitate. Prețurile sunt pentru toate buzunarele: la hoteluri încep de la 35 de euro în hotel de două stele, ajungând până la 200 de euro pe noapte la 5 stele într-un hotel lângă mare, iar la hosteluri poți găsi cazare și la 10 euro” ne-a declarat Ciprian Enea, consultant www.besttourism.ro.

În perioada 1 iulie- 31 august, se organizează „Dubrovnik Summer Festival”, cel mai mare eveniment artistic din Croația. Are loc în orașul vechi și cuprinde spectacole de operă, concerte de muzică clasică și piese de teatru.

 Sursa: http://media.imopedia.ro

Etichete

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS