Social

Meniuri de vară

Salatele, supele reci, pepenii și cireșele sunt revigorante, sărace în calorii și vă pot ajuta să eliminați toxinele.

Ciorba de lobodă
Are fibre și minerale, iar dacă nu fierbeți prea tare loboda, va avea și vitamina C. Medicul Alina Jiletcovici îi sfătuiește pe cei care au colesterolul crescut să nu adauge acestui preparat smântână și ou bătut, ci doar ulei.

Supa bulgărească sau cea de varză
Meniul bulgăresc are calorii puține, dar este ceva mai greu de digerat din cauza conținutului de usturoi pe care îl are. Această supă este bogată în minerale. Vitamina C se pierde prin fierbere. Supa de varză e bogată în fibre, dar nu este recomandat să o mâncați multe zile la rând.

Ghiveci de legume
Acest fel de mâncare conține, ca și majoritatea meniurilor de vară, fibre și minerale. „Este foarte important să nu puneți mulți cartofi, deoarece îi poate crește conținutul caloric“, precizează specialistul în nutriție.

Friptură de pui sau de pește
Și friptura de pui sau de pește este recomandată pentru mesele de vară, deoarece aduce organismului proteinele de care are nevoie. „Nu prăjiți carnea în ulei“, este recomandarea principală pe care o face medicul. Între pește și pui este de preferat să alegeți peștele, deoarece carnea lui este mult mai slabă.

Cartofi noi copți în coajă
Sunt crocanți și buni, dar, pentru că sunt bogați în calorii, este recomandat să nu îi combinați cu carne. „În cazul în care nu par proaspeți, ci sunt din aceia ținuți prin depozite, este mai bine să nu îi preparați în coajă. Aceasta poate conține substanțe periculoase pentru stomac“, avertizează nutriționistul.

Pepene pentru rinichi
Este recomandat celor care au probleme cu rinichii, celor care se constipă des ori persoanelor care au o alimentație bogată în toxine. Acest fruct este bogat în enzime și licopină, o substanță cu efect antioxidant, bună pentru întărirea imunității.

Cireșe pentru tonifiere
Puteți să le combinați cu iaurt sau le puteți mânca simple. La fel ca și vinul, ele au proprietăți antioxidante foarte importante. Cireșele conțin antocină, o substanță capabilă să „repare“ celulele distruse de diferite afecțiuni. Pot fi consumate zilnic, tonifică organismul, favorizează digestia, elimină toxinele din corp.

sursa: evz.ro

Etichete

1 comentariu

  • Pentru mine vara in bugate este simfonia culorilorsi bucuria simturilor desfatate de pregatiri ninunate din legume si fruct.Retete clasice cu inventii de moment si am o masa delicioasa pentru cei dragGateste cu un strop de fericire in suflet si va iesi o mancare cu dragoste. Pofta buna si pupici.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.