Sănătate Social

Azi e Ziua Mondială a Donatorului de Sânge!

Purtătorul de cuvânt al Centrului de Transfuzii Sanguine Bistrița-Năsăud, Marius Cîrcu, le mulțumește, printr-un comunicat, donatorilor fideli de sânge care tot la 70 de zile vin la donare chiar și la cerere.

Marius Cârcu reamintește că cine vrea să dea o mână de ajutor celor aflați în suferință beneficiază și de o serie de avantaje cum ar fi o zi liberă de la muncă și un set de analize gratuite (HIV, glicemie, probe hepatice, colesterol, sifilis, hepatita B și C), iar celor din afara orașului li se decontează biletul de transport din ziua donării.

Celor cu domiciliul în Bistrița li se suportă jumătate din prețul unui abonament pentru mijloacele de transport în comun în luna respectivă. Totodată, donatorii primesc șapte tichete de masă a câte nouă lei in total 63 lei. La prima donare e necesară o adeverință cu antecedente de la medicul de familie!

Cei care vor să salveze o viață și au peste 55 de kilograme și vârsta cuprinsă între 18 și 50 de ani sunt așteptați de luni până vineri între orele 8.00 și 12.00 la sediul Centrului de Transfuzii Sanguine Bistrița-Năsăud pentru a deveni donatori de sange!

„Ca un bilanț al anului  2010,  această perioada  ne-a adus foarte mulți tineri la donare. Au început să conștientizeze importanța actului donării, mulți tineri disciplinați, care vin periodic pentru a dona sânge. Ei văd importanța grupelor rare de sânge cu RH negativ!”, a mai spus Marius Cîrcu în comunicatul dat, marți, publicității.

Etichete

1 comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.