Sănătate

Plantele la birou combat oboseala

Prezența plantelor în ghiveci la birou reduce oboseala și stresul și contribuie de asemenea la combaterea unor probleme de sănătate, ca gâtul uscat, durerile de cap, tusea și pielea uscată, în rândul angajaților, potrivit unui studiu.

Studiul a fost efectuat de o echipă de la Washington State University, a avut la bază un eșantion de 385 de angajați și a analizat datele legate de concediile medicale luate de aceștia și numărul de plante pe care le puteau vedea de la birourile lor.

Rezultatele au relevat că un număr mai mare de plante însemna mai puține concedii medicale în rândul acestor angajați, informează Mediafax.

O explicație ar putea fi că microbii din pământul de flori elimină anumiți compuși organici volatili care pot afecta negativ sănătatea. Plantele în ghiveci ar putea fi benefice în special pentru angajații care nu au ferestre la birou.

Totodată, angajații au fost monitorizați în timp ce efectuau anumite sarcini de birou cu și fără plante în jur. Atunci când aveau plante, angajații erau mai eficienți și aveau o viteză de reacție cu 12% mai mare. Ei erau de asemnea mai puțin stresați și aveau tensiunea mai mică.

Studiul a mai arătat că nivelul de praf de la birou poate fi redus cu până la 20%, prin prezența plantelor cu multe frunze. De altfel, acestea ar fi mai sănătoase decât cele cu flori, deoarece eliberează mai mult oxigen și sunt mai eficiente în descompunerea de substanțe toxice din aer.

Etichete

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS